~Alhamdulillah~

Assalamualaikum...


First of all..nak ucap terima kasih sangat2 kat kawan2 blogger sebab sudi doakan dila dan suami uruskan hal umrah tu..Alhamdulillah,berkat doa bulan ramadhan ni Allah dah selesaikan satu2 masalah selepas satu2 ujian datang..thank u Allah!:')


Nak menunaikan umrah melalui jordan ni bukan la senang..sebabnya kita kena berurusan dengan orang arab..diorang sememangnya buat kerja kucar kacir dan slow..kalau melalui agen malaysia senang sebab ada orang melayu kat mekah sana uruskan..tapi mahal..tak mampu nak bawak ma lagi,dila n suami lagi...hari tu tiket dah ok dah..nama dah ada. Ok relax,boleh uruskan hotel pulak..tapi masalah hotel pulak..mahal sangat dan jauh..yang dekat lagi mahal..kitorang dianggarkan 13 orang..nak bolehkan settle hotel lama..contact orang tu,orang ni...ada yang jawab,ada tak..jauh,mahal,..pening cik abang dibuatnya..dila tengok pun pening..huhu..tapi takpe,sabar ye...

Minggu lepas ok,hotel dah selesai...alhamdulillah..tinggal nak bayar je..sekali datang masalah syarikat tiket malaysia cakap nama tiket kitorang xde..means,tiket xde! Apa lagi,kalut la kawan dila yang g sekali tu..cakap kat abang,dia diam...i know perangai abang..kalau ada masalah dia xkan kalut..dia senyap je..tapi senyap berfikir..tu yang saya suka...sebab saya xsuka kalut..orang asyik tanya saya,tapi saya tak tahu nak jawab pe..sebab saya xtahu sangat..abang je tahu..dan abang xkan gitahu saya detail selagi benda tu xpasti..atau ada masalah..dia diam je..he knows that jika saya tahu saya xkan duk diam dan mula gelisah kalut xmenentu..tu xkan selesaikan masalah kan..perempuan,semua camtu..tapi perempuan kalu xgth mula cakap saya ni isteri ke ape..tapi sekarang saya faham kenapa...sebab kalut! Sah ke saya,kawan dengar pun kalut..pening saya dibuatnya..kena buat camni dila,camtu dila..ouh! Sudah! Saya pening! Huhu....sabar2..

Telepon mak,mak cakap risau jugak sebab dah bayar tiket kan..tapi mak cakap sabar...kalu ada rezeki,ada la..doa banyak2 Allah pasti tolong..dan memang tiap2 malam tahajud saya doa supaya dipermudahkan..sebab kesian abang uruskan..dia pun exam..sebab tu xnak push dia fikir hal ni..bila saya cakap tiket camne ek..dia cakap ada sayang..dengar cakap abang,percaya dengan abang je..ok..i trust u..saya pun diam la..hihi...

Dan semalam cuti sabtu,abang g syarikat tiket tu...dan balik abang cek ada dah nama..abang senyum cakap memang xde hari tu sebab dia baru nak masukkan nama dalam sistem hari ni..so jangan risau ye..fuh! Masa tu lega sangat! Terus gitahu mak ada..hihi...satu pengajaran diambil,jangan kalut! Hihi..

So sekarang tinggal berdoa je semoga Allah permudahkan urusan kami semua..teringin sangat nak pergi..dan nak bawak ma sekali..mak pun xpernah g..insyaAllah,insyaAllah...permudahkan Ya Allah :')


take note! biar susah sebelum pergi,jangan susah semasa berada di sana...Amin..sekali lagi,thank u kawan2! Sayang korang! :')

15 comments:

  1. waah.. macam2 dugaan.. tapi bagus r akhirnye diberi peluang menunaikan umrah.. semoga dipermudah kan segala urusan kat sane ye.. amin

    ReplyDelete
  2. wahhh. bestnyeee. moge dipermudahkan la ye. ;)

    ReplyDelete
  3. moga d permudahkan segalanya.. Amin.. :)

    selamat berpuasa dila ! ^^

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah..semoga dipermudahkan...

    ReplyDelete
  5. baca entry dila ni pun cam kalut jer bunyi nye.... hehehehe
    Alhamdulillah... semoga segala urusan dila dan keluarga nak buat umrah di permudahkan... Amin

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah dila...semoga semua berjalan lancar

    ReplyDelete
  7. syukur alhamdulillah..selesai kan..insyaAllah mudah2an dipermudahakan semuanya ;))

    ReplyDelete
  8. amin.. moga dipermudahkan semua urusan ye dila... (^___^)

    ReplyDelete
  9. syukur.. tunggu nak pergi jela je ni ei.. selamat beribadat!!!

    ReplyDelete
  10. alhamdulillah...berkat doa dan percaya padaNya, dila n family dpt pegi umrah jugak...ida pon nak pegi lagi kalo ada rezeki :)

    ReplyDelete
  11. Salam dila,Alhamdulillah....smpaikan salam pada Rasulullah SAW ye,

    Begitulah hidup kita, kekadang sebab kalut tue punca segalanya menjadi xkeharuan...

    ReplyDelete

~ dAh hAbis bAca daH??tiNggaLkaN koMen ye...TQ;)