Hot peri peri!!

Assalamualaikum..



Semalam entri makanan..hari ni pun makanan..aci tak..hihi..ni ayam hot peri peri yang kami berdua makan kat nando's area giant nilai nih..betul ke eja camtu?maklum ler first time makan nih..yela..famous kat blog ngan instagram budak2 ni letak gambar ayam ni..diorang kata sedap..so kitorang try la...and keputusannya??

Memang sedap!! Hee..masuk kedai tu terus tanya camna nak order ni..wat2 jakun kat situ..dah la ramai orang..peduli pe saya.hihi..so saya order je ayam,fries ngan jagung bakar..kira 1 set 3 menu..harga pun ok..sedap ayam dia..lembut je..rasa macam makan ayam percik panas2..sos masam pedas..sedap jugak bagi saya..jagung pun manis je..nyum2! Boleh pujuk cik suami g lagi nih..:-)


P/s : sorry entri lepas cakap 'gemis' padahal 'remis'..haha..mana la tahu uolls panggil pe :-p tapi rmai tanya tu 'lala' ke...tak2..ni bukan lala..ni kecik sangat2..lala besar sikit..mungkin ada setengah orang memang xpernah jumpa dan makan...nanti g pantai cuba la tengok celah2 pasir ek..ada je kulit dia kat situ walaupun bukan musim dia..rasanya la:)

susahnya nak cari!!



alahaiii...susahnya nak cari dua makanan ni kat kawasan nilai dan k.l...bukan mengidam tau..tapi 2 makanan ni dah jadi favourite dila sejak kecil lagi..petang2 masa tengah berlari2 riang di depan rumah i beli tau makanan ni..satu lagi lak selalu beli kat pasar pastu paksa mak masak..hehe..tapiii...bila dah duk nilai ni,xjumpa pun makanan ni...pernah jumpa sekali kat perak dan k.l..tapi xsedap langsung! ish!makanan pe tuuuu????haaa,tengok bawah ni..

:
:
:
:
:
:
:
:
:



yei! satay ikan! nyum2! :) sorry la gambar kabur..henpon ku murah je..sob sob..pernah makan tak satay ikan ni?? kuah yang warna merah pekat macam ni la dila cari..dan pedas! yang tu jadi sedap tu..satay pulak kena lembut gitu bila dimamam..pernah terjumpa pakcik jual kat pasar malam masjid jamik...tapi xsedap..satay keras ooo...3 pucuk rm1 kot..xingat..balik kelantan jugak puas hati..ada je pakcik sorang tu jual kat tepi pasar siti khadijah..still 4 pucuk rm1...sedap dan pedas! balik wajib beli :) makanan satu lagi pe??

:
:
:
:
:
:
:

 

pernah makan???? dila dan family panggil dia 'resit'..u all panggil pe??ada cakap panggil 'gemis'..yeke? ada tanya kawan dila..dia xpernah jumpa dan xpernah makan..sebab susah la cari kawasan ni..dan benda ni ada kat pasir pantai..bila musim dia la kan..dan k.l ni mana nak cari pantai..hehe..dulu tiap2 musim dia dila g pantai kutip pastu paksa mak masak goreng pedas2 ratah camtu je..dan balik kelantan hari tu terjumpa pakcik jual kat pasar..yang mentah..murah jeee..rm1 satu plastik..tahu 1 plastik banyak mana??ni haaa..


 

satu plastik dia bila dila letak dalam bekas dapat banyak ni!! bekas besar ni..bekas nata de coco..banyak tau! murah betul rm1..xtahu la musim dia ke tak masa tu..rasanya tak..tapi pandai pakcik ni cari..dan rezeki betul dapat makan hari tu..mak masakkan pedas2:)  tapi sekarang nak cari katne..sape suruh duk skodeng2 henpon terjumpa gambar ni..kan dah teringin nak makan..tapi bukan mengidam nak sangat tau..xdapat pun xpe..tapi kalu dapat lagi suka.hee :D


P/S : sape2 jumpa 2 makanan nih,sila gitahu dila cepat2 tau ^_^
 



Salam Sayang...

Mimpi indah!:-)

Assalamualaikum...

Sekarang dah kul12 malam..eh!pagi dah..tapi mata still xngantuk..ni sebab banyak sangat tido la ni tengahari tadi..makan tido makan tido..aish!! Jangan2..nanti berat naik mendadak..tapi apakan daya..sorang2 kat rumah dengan hujan lagi memang mendorong untuk tido dengan lenanya..kaaannn :-)

Semalam mimpi sangat2 indah!sampai bangun2 je tersenyum sorang2..u know what?? Mimpi si kecil tiba2 dah ada kat sebelah dila...dengan pipinya yang tembam,tido sambil tersenyum..ouh!sangat comel!! Tapi sedih sebab kejap betul mimpi tu..dalam 1 minit kot..mimpi dia tersenyum terus dila terjaga..geramnya!!




Tembam macam budak comel ni la..adakah dia pun camni??oh!xsabarnya! Tapi tahan dulu..jangan keluar awal ye sayang..ada 2 bulan lebih lagi..tunggu..biar sihat walafiat:-) xkisah lelaki ke perempuan,muka like me or my husband..janji sihat! Sentiasa doakan :-)

P/s : harap2 mimpi camni lagi..pleaseee...^_^

5th Anniversary Mini GA




Nk join klik banner:) 

Harap2 bertuah ler..hihi...

SEGMEN : MARI TAMBAH KENALAN DARI BLOG CINTA ITU INDAH


hari ni hari segmen sedunia..hehe..dah lama xjoin segmen...so hari ni dila just nak post entry pasal segmen jela ye..segmen first :



nak join jugak klik banner ye:)

jumlah sekarang 513


Salam Sayang...

Cerita Oz the great and powerful best!!

Assalamualaikum..





Haa..semalam jalan2 kat alamanda..saja keluar ronda2 ambik angin..g dating kejap..cuci mata..nak shopping kang xboleh sebab barang kat alamanda mahal..hoho..

So duk jalan2 dalam alamanda tuh,boleh pulak suami ajak g tengok wayang..katanya teringin nak tengok cite terbaru yang keluar 7 mac hari tu..eh,baru la tu kan..apa lagi..dengan perut boyot masuk wayang..tapi dah pesan kat baby awal2 dah..sabar ye..papa n mama teringin nak tengok cita baru nih..macam syok gambar dia..hihi..





Dan hasilnyaaaaaa....

Memang best sangat2 cita nih!! Tambah2 tengok dalam bentuk 3d..wah! Memang rasa real..dengan suasana animasi dia cantik..tempat dia laaaagi cantik..kalau dila dapat duk situ..xnak balik!! Hihi..

So tengok la cite ni ye..lucu ada,sedih ada,excited nak tahu seterusnya pun ada..biasa tengok wayang malam2 dila dah menguap dalam tu banyak kali..kali ni excited dan teruja sangat tengok tempat menarik dan jalan cita best,xmenguap langsung dila! Balik habis cita kul2 ok! Hihi..semangat2..kesian baby asyik berjalan je mama dia..nasib cita ni xbising..

Ok..bawah ni sinopsis dia..

'Disney’s fantastical adventure “Oz The Great and Powerful,” directed by Sam Raimi, imagines the origins of L. Frank Baum’s beloved character, the Wizard of Oz. When Oscar Diggs (James Franco), a small-time circus magician with dubious ethics, is hurled away from dusty Kansas to the vibrant Land of Oz, he thinks he’s hit the jackpot–fame and fortune are his for the taking–that is until he meets three witches, Theodora (Mila Kunis), Evanora (Rachel Weisz) and Glinda (Michelle Williams), who are not convinced he is the great wizard everyone’s been expecting. Reluctantly drawn into the epic problems facing the Land of Oz and its inhabitants, Oscar must find out who is good and who is evil before it is too late. Putting his magical arts to use through illusion, ingenuity–and even a bit of wizardry–Oscar transforms himself not only into the great and powerful Wizard of Oz but into a better man as well. '

Ok..selamat menonton:-)