renungan di hari jumaat :)





Apabila hati bersih ,
wajah akan kelihatan jernih .
bukan kecantikan yang memikat hati ,
tetapi kebaikan itulah yang menambat hati .
kebahagian belum tentu milik manusia yang cantik walaupun sering digambarkan sedemikian . tetapi , kebahagiaan sudah tentu milik manusia yang baik , dan itulah kenyataan !







Salam Sayang...

pizza hut!





kawan2 blogger makan pe lunch ngan dinner hari ni? disebabkan dah terlalu malas hari ni, dila ambik keputusan order pizza je lunch tadi...malas masak tau bila duk sorang.. =_=  ingatkan yang diorder tu sikit je..sekali ambik,banyak!hihi..makan sorang2 macam ni..pizza lak bukan yang 4 slice tu,tapi 6..order guna telepon jadi camni la..main hentam je..nafsu makan masa lapar..nafsu2..ada spageti,roti,sup,ayam wing, dan pizza..huh!kenyang!..Alhamdulillah..perut kenyang..baby pun gumbira,lepas makan terus bergegar2 perut..sampai dila gelak sorang2..hihi


tapi pizza ngan ayam xhabis lagi ni..tunggu suami balik la makan sekali..sejuk pun xpela..dari membazir..dan  dinner malam ni just nak masak nasi, goreng ikan dan sayur goreng jela..pemalas..hihi..janji dapat bagi suami makan balik dari keje..kaaannn... bye!jom masak seringkas yang mungkin! sape ada lauk lebih, sila hantar ke sini... :-D




Salam Sayang...

big bad wolf, dan pesta buku islam 6..




Assalamualaikum..adei,bosannya bila duk rumah sorang2 kan..nak buka laptop update blog malas la pulak..tapi tetap buka juga..gatai tangan rasa xbuka..hehe..ok, nak citenya, 3/3/13 hari tu punya la bosan dila kat rumah..yela,dah setiap hari duk rumah,sorang2 sape xbosan..hujung minggu jawabnya pujuk suami berjalan..kebetulan pulak dia nak g servis keta dulu pagi tu,so dila ikut sekali..fuh!lamanya tunggu servis keta..penat kita tau..siap tido atas kerusi..lepas siap suami tanya nak g mana,apa lagi,dila ambik peluang nak g big bad wolf..nak intai apa yang best sangat tuh sampai ramai sungguh orang g borong buku sana..yang best baucer buku rm250 student dapat tebus kat sana..dan dila pun dah dapat baucer tuh..hobi pulak gila kumpul dan beli buku! apa lagiiii...hehe




ada 5 keping rm50..hajatnya nak beli sikit kat big bad wolf ni..sekali tengok kat sana banyak buku lama,sume omputih..so jawabnya xbeli la! dila xminat nak baca buku omputih..baca jugak,tapi nak tebus guna baucer ni rasa sayang..sebab dah tahu memang lama ambik masa nak baca atau xbaca =_= so g saja jela big bad wolf ni..tapi memang ramai betul g borong sana..yeke diorang ni baca habis sume tu?hehe


last2 lepak makan kat the mines je..sampai petang nak asar..tapi pujuk lagi cik suami g pesta buku islam kat putrajaya..hari tu last..sampai je sana rasa rambang mata sebab sume buku dila nak! tambah2 banyak buku cite,motivasi...i like it!hee..tapi apakan daya, buku2 kat situ walaupun ada diskaun,tapi mahal la jugak..paling murah belas2 ringgit..so pilih buku yang betul2 nak je..dan belanja suami 2 keping untuk kitabnya..




tadaa!! ni la hasilnya borong buku guna baucer..sikit je nampak kan..yela,2 biji kitab tu dah dekat seratus,buku motivasi juga memang harga puluh2 ringgit..tapi xpe,puas hati :-)




dan buku ni akhirnya jumpa juga kat situ..dah lama nak..harga dia rm30 lbih satu selepas diskaun..mahal jugak ye...dari indon kan..xpe2..asal dapat milikinya..



ni pulak paper beg..comel tak?hehe..seronok dapat ni lepas beli komik ujang 2 biji yang jumlahnya rm5..separuh dari harga sebenar 2 biji ujang..paper beg ni besar tau..suka2!hehe..kami berdua memang gilakan ujang..xsedar diri dua2 dah nak jadi mak dan ayah orang..haha..xpe2..hilang stress tau baca komik.xsemestinya xmatured baca benda nih..kalau camtu semua kartunis xmatured ke??fikir2kan :-)



balik malam tu terus susun buku2 dalam rak buku dila ni..ni la koleksi buku2 dan majalah dila selama 5 bulan!banyak ke sikit?,..suka membeli dan membaca punya pasal..buku study xde pulak suka baca..hihi..setiap bulan borong beberapa majalah dan buku..ada motivasi,komik,majalah wanita,majalah pa&ma, novel,majalah dara dan nur...xcampur lagi majalah2 dan buku cita kat rumah kampung..bertahun2 dila kumpul..suka..:) kitab2 belajar abang dan dila pulak rak lain kat tingkat atas..lagi banyak..rak majalah ni letak depan ruang tamu..senang nampak dan ambik..:) esok2 boleh buka library nih kalu dah banyak lagi..angan2! :-D


ok la..nak rehat, blogwalking dan membaca..tv terbuka je tak tengok mana pun..membazir elektrik betul!tapi xbuka kang rasa sunyi je rumah...yela,duk sorang..suami keje..huhu..bye2 sume..jumpa lagi:-)



Salam Sayang...