~ poor prince yamada~

Assalamualaikum...

Sape minat cite jepun kat sini sila angkat tangan! Hihi...hari ni layan cite jepun lak..dulu cite korea..asyik korea je jemu jugak aih..so bertukar selera pulak sebelum muntah darah mengadap cite korea 24 jam..hii...tajuknya? Poor prince yamada taro... ↖(^▽^)↗


Cite ni best...sedih,lawak,gembira semua ada...just 10 episod dan satu episod xpanjang berjela pun..kejap je habis...cite ni dah lama,tapi baru nak layan..tengok la..cite jepun dia xseksi macam korea...perwatakan pun lmbut je...ni cite budak sekolah baru kenal cinta...hihi...




Synopsis:
Yamada Taro, a freshman on a scholarship at Ichinomiya Private Senior High School, is high-achieving, strikingly handsome, and truly athletic and seems perfect. But he is actually extremely poor. The story humorously portrays Taro, who tackles problems that occur because of his poverty, and his six younger brothers and sisters.

Main Cast:
# Ninomiya Kazunari (of Arashi) as Yamada Taro
# Sakurai Sho (of Arashi) as Mimura Takuya
# Kikuchi Momoko as Yamada Ayako
# Matsuoka Mitsuru as Yamada Kazuo





Ni familynya...cite ni yang sedihnya dia sangat2 miskin...adik2 pulak kecik2 je lagi..menangis tengok cite ni...yela,1 pancake or 1 mangkuk kecil sayur dikongsi 7 orang...huuu...


ok la...nak sambung tengok cite sambil blogwalking...sorry ye lambat,sibuk sikit hari ni( tgk cite;p ) ....

Salam sayang.... ♥ (^3^)

~ puasa ~


Assalamualaikum...

tak lama lagi puasa kan?tak sampai sebulan pun lagi..kejap je rasa..pejam celik pejam celik dah nak masuk ramadhan..jangan la pejam xcelik2 pulak..lain jadinya..hehe..

bagi girls yang kena ganti puasa tu,dah habis lum?kalau belum ganti cepat2 ek takut tak sempat lak..bak kata mak dila, ganti la puasa cepat2..sebelum ajal datang..takut mak cakap camtu tapi i still degil!huuu...tapi Alhamdulillah..bulan lepas dan sekarang tengah usaha ganti..dan dah nak habis!yei!hehe..eh!Alhamdulillah.. ;) cik abang pun temankan puasa gak.. :D

ni first time puasa kat negara orang ni..dulu datang sini musim sejuk..puasa pun tak rasa dahaga air..sekarang musim panas sangat2..Tuhan je tahu dahaganya saya bila masuk waktu tengahari!betul2 menguji kesabaran..sabar2..bulan ramadhan ni lagi panas dila oi!huhu..sini dah 29 darjah celcius..kalau kat bandar pulak dah 30 lebih celcius..memang panas..kena banyakkan rehat ye..sediakan rohani dan jasmani untuk masuk bulan ramadhan ni..:) sekarang nak masak kat dapur pun ulang alik rehat..haus2..nasib abang sudi bergilir2 masak..kalau tak memang pengsan..:P



menu berbuka hari ni..telur ala2 bistik kot! sebab masak tak cukup bahan..dah lama cik abang nak makan..baru rasa nak buat hari ni..sape kata xcukup bahan tak leh masak?main campak je senang..hehe..


ayam jenis nuget abang beli semalam..sedap la pulak..hee



sayur campur simple..tak sah makan takde sayur...kalau tak rasa kosong je nasi...


** puasa pun still kena masak..masa sihat la nak masak kan..akan sakit ke??jangan ler..huuu..jom biasakan diri puasa..nanti bulan puasa dah tak rasa penat sangat dah ;) **




Salam Sayang...

~ oh Allah ~

Assalamualaikum...

♥ Oh Allah...
Purify our intentions, our souls, hearts, bodies and minds.
Guide us to what is best for us, our life, our deen, and our akhira, and away form what is bad.
Surround us with goodness and happiness and love, and let us give goodness, happiness and love.
Please keep our minds and hearts full with remembrance and love towards you oh Lord.
Please Allah, I ask you with all sincerity, make us desire that which you love, and make us hate that which you hate.
Only you can change our hearts, so please, change them. ♥

Salam sayang,
Kaisara aiman,
21 june 2012..

~ wordless wednesday~

Assalamualaikum...




~ hormati privacy orang lain~

Assalamualaikum....





jangan kritik orang,jangan sibuk2 hal orang,jangan selakkan selimut rumah kita(cerita hal rumahtangga),jangan peduli cakap orang...wat derk je ok...

~ say 'yei!' └(^o^)┘

Assalamualaikum...

Hepi bila keluar dari farmasi tadi...kenapa?hee...fikir pe tu?hehe

Tadi balik je dari rumah kawan,terus g kedai...pagi2 lak tu...than tengok farmasi sebelah buka n ada penimbang...jom timbang...bayar 10 sen...apa lagi dengan excited i timbang...dah 5 bulan jugak xtimbang..dulu timbang kat rumah k.ain sedih je..berat still xnaik2..tadi??terus said 'yei!' Naik 4 kg dalam masa 5 bulan..tak pernah2 camni...biasa 1 kg dalam masa 1 tahun! Huhu

Bagi orang lain diorang xsuka berat naik..but for me yang memang sangat2 susah nak gemuk akan teruja n hepi sangat dengan penambahan berat badan..syukur sangat...yela..berat normal sape xsuka..hehe...ke penimbang yang salah atau benda baik akan terjadi?? Tapi tak nak mengharap pun..ada ada..takde redha..:)

dah kecohkan di fb akak pasal naik berat sebab kitorang spesis...so bila naik jadi seronok giler!senget di pagi buta...hehe ≧﹏≦

~ success dunia akhirat~

Assalamualaikum...

Blog sepi dua hari..bila hujung minggu,pengunjung di blog pun makin kurang...yela..semua orang nak berehat kan..sebab tu saya pun berehat..takde mood update bila blog sunyi sepi...huu...-_-||

Berbalik pada topik..ramai manusia sekarang asyik mengejar kejayaan dunia tanpa mengambil peduli kejayaan akhirat..buktinya?ramai yang bekerja sampai tak ingat nak solat,ramai yang belajar tapi sembahyang tak nak..ha,yang ni dila masih ingat time duk matrik dulu..one of my roomate tak nak solat..asyik belajar2..walaupun dah disuruh banyak kali..memang nampak sangat dia belajar bukan sebab Allah..just to make people proud bila dia dapat result gempak..sorry ye..result gempak just manusia yang nampak..tapi Allah xkisah pun..Allah xredha sebab yang Allah suka result amalan untuk akhirat..

Yang paling seronok dan senang hati bila melihat orang yang bekerja keras,tapi masih lagi menjaga waktu solat,sempat lagi berzikir..yang belajar memang belajar bersungguh2 dan banyak jugak solat,baca quran agar mendapat keberkatan dan kejayaan dunia akhirat..bangga melihat mereka..dan akan berusaha menjadi seperti diorang..macam mana orang sekeliling anda??




(⊙o⊙)? →_→ ←_← Opss! Marah ke i letak gambar ni?gambar keturunan saya yang memang i minat sangat2..marah?xkisah..yang penting isi yang ditulis tu..huahaha..↖(^▽^)↗