~ puasa ~


Assalamualaikum...

tak lama lagi puasa kan?tak sampai sebulan pun lagi..kejap je rasa..pejam celik pejam celik dah nak masuk ramadhan..jangan la pejam xcelik2 pulak..lain jadinya..hehe..

bagi girls yang kena ganti puasa tu,dah habis lum?kalau belum ganti cepat2 ek takut tak sempat lak..bak kata mak dila, ganti la puasa cepat2..sebelum ajal datang..takut mak cakap camtu tapi i still degil!huuu...tapi Alhamdulillah..bulan lepas dan sekarang tengah usaha ganti..dan dah nak habis!yei!hehe..eh!Alhamdulillah.. ;) cik abang pun temankan puasa gak.. :D

ni first time puasa kat negara orang ni..dulu datang sini musim sejuk..puasa pun tak rasa dahaga air..sekarang musim panas sangat2..Tuhan je tahu dahaganya saya bila masuk waktu tengahari!betul2 menguji kesabaran..sabar2..bulan ramadhan ni lagi panas dila oi!huhu..sini dah 29 darjah celcius..kalau kat bandar pulak dah 30 lebih celcius..memang panas..kena banyakkan rehat ye..sediakan rohani dan jasmani untuk masuk bulan ramadhan ni..:) sekarang nak masak kat dapur pun ulang alik rehat..haus2..nasib abang sudi bergilir2 masak..kalau tak memang pengsan..:P



menu berbuka hari ni..telur ala2 bistik kot! sebab masak tak cukup bahan..dah lama cik abang nak makan..baru rasa nak buat hari ni..sape kata xcukup bahan tak leh masak?main campak je senang..hehe..


ayam jenis nuget abang beli semalam..sedap la pulak..hee



sayur campur simple..tak sah makan takde sayur...kalau tak rasa kosong je nasi...


** puasa pun still kena masak..masa sihat la nak masak kan..akan sakit ke??jangan ler..huuu..jom biasakan diri puasa..nanti bulan puasa dah tak rasa penat sangat dah ;) **




Salam Sayang...

12 comments:

  1. telur tu masak macamana tu..mcm special je

    ReplyDelete
  2. sedapnya ayu tengah lapar..dah try posa mmg ltih jgklah lama tinggal posa kan..hihi..insyaAllah moga kita kuat nanti..hehe

    ReplyDelete
  3. jom kita puasa!!!! amboih ni kalau org tgh puasa tgk terliur sungguh ni.. =)

    ReplyDelete
  4. dok kat oversea ke? baru r tau.. mesti lain suasana kat sane kan.. ape pun.. selamat mengganti pose

    ReplyDelete
  5. aish kalau time puasa, jgn la post pic2 mcm ni. menggugat iman! hahaha

    ReplyDelete
  6. ok.. terliur tangok telur bistik.. huhu..
    dengar cerita.. bulan pose kat sana mmg panas.. dugaan tu..

    ReplyDelete
  7. sedap betul dila masak...
    bila bulan puasa, menu mesti ada makanan yg berair... macam sayur2an berkuah atau pun sup2... baru ada selera nak makan.... tak kering sangat nak makan.. ;p

    tak saba menunggu bulan ramadhan menjelma... :)

    ReplyDelete
  8. Kat Malaysia pun hari-hari panas terik. Perut kembung minum air jek. Hehe! Tak sabar nak tunggu kehadiran bulan Ramadan. :)

    ReplyDelete
  9. seronoknyee ade yang teman . hihi !

    ReplyDelete
  10. puasa-puasa pun ttp kena masak gak kan hihi

    ReplyDelete
  11. dya pun xblh xmakan sayur..rasa lain mcm..hihhhi..

    ReplyDelete

~ dAh hAbis bAca daH??tiNggaLkaN koMen ye...TQ;)