kata-kata motivasi untuk hari ini ;)









semoga diri kita lebih baik dari semalam... cuba jadi orang yang baik dan dekatkan diri dengan Allah ;)


Salam Sayang...

bela ikan...

assalamualaikum;)

alkisahnya hari tu cikgu taska ada bagi 'ulya bela ikan..aktiviti for that day adalah bela ikan..so mama sediakan la bekas untuk ikan comel tu..cikgu siap bagi ikan free dan hiasan batunya...balik tu cikgu cakap jaga leklok ye sebab ulya ni ganas..ikan dah mati sekor dia g usik goyang2..haha..gelak mama dengar...dia memang not slow action and emotion orangnya..kalu marah pun dia wat muka blur terlopong je..xjadi nak marah..hihi

so balik rumah punya la mama semangat bagi ikan makan..bagi roti kecik2..pastu tengok ikan nganga je tapi xmakan..mama bagi nasi..eh! xmakan jugak..ish! ikan ni nampak x mama bagi makan..xpe...tengok esok lak camna..

esoknya g giant punya la beli makanan ikan..terus balik bagi takut dia mati sebab roti ngan nasi xmakan...tengok2 xmakan jugak makanan ikan tuh..apa xkena xtahu..adakah dia xnampak atau memilih makan?haha..ikut ko la ikan..

so tengok 2 hari lepas tu,mama bangun tengok ikan dah innalillah..huhu..salah mama ke??ouh tidak! mama dah bela dengan comel dah.hehe..sian ikan..nampaknya mama ngan ulya bukan jenis boleh bela ikan nampaknya..satu geng kita nak..haha :-P

gambar ikan xnampak jelas..ala,ikan bilis kecik tu.hehe