~ kelas memasak!(^_^) ~






memasak,memasak dan memasak....tu la hobi dila sejak kahwin ni...yang mana sebelum kahwin memang tak minat langsung masak! tapi lepas kahwin tak sah kalu dalam masa seminggu tak cuba resepi baru....syoookkkk....hehe

sebelum tu nak tunjuk dila cuba masak pe petang tadi..tu diaaa.....kat atas tuu...roti pau...buat 3 4 biji je..sebab first time buat kan..risau tak jadi..tapi jadi gak...hehe...nak tengok resepi?tengok kat blog masakan dila eh...blog yang baru lagi tu...klik SINI

ok..balik kepada topik kita ek...kelas memasak....sebenarnya dila masuk kelas memasak sejak dua menjak ni...hehe..dah masuk minggu lepas...macam kursus..kita tengok resepi,ada orang ajar dan kita leh cuba buat...best! kelas ni tak ramai tahu sebab buat kat rumah senior....orang yang masuk??just isteri2 pelajar sini je..dan ada la sorang dua yang tak kawin lagi..tak lama la tuuu..hehe...dan tak ramai pun..elok gak..dila tak leh ramai2...tak jadi masak nanti..jadi borak..hehe...shhhhhhh...rahsia...(^_*)

so..esok kelas memasak seterusnya!..nak masuk?tak yah la ek..:P...tengok resepi sudah..hehe...kat blog masakan dila tu dila dah letak resepi minggu lepas....tengok2 ye!..


tak sabar nak masak esok!


Salam Sayang...

~ jom main teka-teki! (^_^) ~




Assalamualaikum...apa khabar semua?jom kita main teka-teki nak?? teka-teki ni diambil dari majalah SOLUSI...pernah baca?tak pernah? jap g g beli ye..best majalah tu...^_^

ok...teka-teki ni islamik sikit...untuk kita ingat balik mengenai Nabi kita...sape dapat jawab memang terer! sape yang dah tahu duk diam-diam ek..ni untuk yang tak baca lagi majalah tu.....jom!


1- apakah surah yang langsung tidak ada huruf Mim??
2- siapakah manusia yang pertama membahagikan 12 jam siang dan 12 jam malam??
3- namakan 2 orang rasul daripada 25 orang rasul yang tidak berkahwin??


Salam Sayang...

~ Segmen tambah follower tanpa blogwalking by MD ~





segmen lagi dila ni...kan?kan?hehe...la...apa salahnye...untuk tambah kenalan dan follower kita..kita pun boleh follow diorang..tapi segmen kali ni lagi best sebab kita tambah follower tanpa blogwalking! tak pernah dibuat orang segmen camni..so tahniah dan syabas kepada MD sebab pernah terfikir idea nak wat camni,.,,hehe...^_^

nak join gak?klik SINI ok...banner pun cantik..colourful,,tapi sorry ye kalau keluar lambat tulisan kat banner tu...

ok cik MD, dalam sistem grouping,dila rasa paling sesuai 50 orang dalam 1 group..ok je tu ^_^

tu je..tata ^_*


orang bertuah di tag:
nanabyte
rafflesia

Salam Sayang...

~ serupa tapi tak sama (^_*) ~~




nampak tak gambar kat atas tu?hehe...sama tapi tak serupa...kan?kan?sekali pandang nampak comel je kartun tu...dua kali pandang, buruk bebenornye!!huhu...tambah2 hidung tu..haha,...:P buat-buat tak nampak la ye...yang penting nasihat dalam gamba tu...nampak??tidok?ok jap...
:
:
:
:


Maniskanlah wajah anda kepada sesiapa sahaja,
nescaya anda akan mendapatkan cinta kasih mereka...
haluskan tutur kata anda,
pasti mereka akan mencintai anda...
dan rendah dirilah terhadap mereka,
pasti mereka akan menghormati anda....



Salam Sayang...

~ segmen : jom blogwalking + follow ~





jom join segmen ni...sambil berblogwalking...^_^

nk join klik banner ok...tata...;)


Salam Sayang...

~ i'm crying coz this video!! ~




pagi ni buka je facebook, ternampak ada orang post pasal video ni...video ni lak, dila tak boleh nampak, mesti nak 'play' nak tengok...video pe??
:
:
:
:

video

video pasal bayi!!huhu...Subhanallah menakjubkan! tengok je video ni terus airmata dila mengalir....memang pantang tengok video camni terus nangis...manja??bukan!! naluri keibuan tu kuat!huhu..dan lagi sedih bila rezeki dila tak sampai-sampai lagi..but tak nak give up!! dila tahu Tuhan akan bagi bila masa tu yang terbaik buat dila....tak nak fikir sangat pasal ni sebab nanti jadi tension...bila dah tension ape pun tak buat...sakit kang susah lak cik abang nak jaga....dila pun kena study lagi...so bila pun Tuhan nak bagi, dila terima dan sabar...(^_^)

ok,berbalik cite kat video ni...video ni mengenai janin bayi yang sujud di dalam perut ibu ketika diperdengarkan ayat-ayat suci Al-Quran...mula-mula tu dia aktif bergerak dalam perut tu..bila si ibu memperdengarkan ayat quran kepadanya, janin tadi berhenti bergerak dan badan dia seolah-olah sujud dan mendengar quran....

betul la orang cakap, bila mengandung, banyakkan bacaan quran...kalau nak lagi baik,ibu pun kena selalu baca quran sampai khatam banyak kali...insyaAllah anak akan jadi orang yang soleh dan solehah...amin...

P/S: kalau janin pun terus sujud bila dengan ayat quran, rasa sedih bila manusia yang besar gedabak tak tahu nak insaf dan nak sujud kat Tuhan (solat)...sama-samalah kita muhasabah diri...(^_^)


Salam Sayang...