~ i'm crying coz this video!! ~




pagi ni buka je facebook, ternampak ada orang post pasal video ni...video ni lak, dila tak boleh nampak, mesti nak 'play' nak tengok...video pe??
:
:
:
:

video

video pasal bayi!!huhu...Subhanallah menakjubkan! tengok je video ni terus airmata dila mengalir....memang pantang tengok video camni terus nangis...manja??bukan!! naluri keibuan tu kuat!huhu..dan lagi sedih bila rezeki dila tak sampai-sampai lagi..but tak nak give up!! dila tahu Tuhan akan bagi bila masa tu yang terbaik buat dila....tak nak fikir sangat pasal ni sebab nanti jadi tension...bila dah tension ape pun tak buat...sakit kang susah lak cik abang nak jaga....dila pun kena study lagi...so bila pun Tuhan nak bagi, dila terima dan sabar...(^_^)

ok,berbalik cite kat video ni...video ni mengenai janin bayi yang sujud di dalam perut ibu ketika diperdengarkan ayat-ayat suci Al-Quran...mula-mula tu dia aktif bergerak dalam perut tu..bila si ibu memperdengarkan ayat quran kepadanya, janin tadi berhenti bergerak dan badan dia seolah-olah sujud dan mendengar quran....

betul la orang cakap, bila mengandung, banyakkan bacaan quran...kalau nak lagi baik,ibu pun kena selalu baca quran sampai khatam banyak kali...insyaAllah anak akan jadi orang yang soleh dan solehah...amin...

P/S: kalau janin pun terus sujud bila dengan ayat quran, rasa sedih bila manusia yang besar gedabak tak tahu nak insaf dan nak sujud kat Tuhan (solat)...sama-samalah kita muhasabah diri...(^_^)


Salam Sayang...

4 comments:

  1. hai..singgah di sini dan follow u..;)

    ReplyDelete
  2. manusia mudah lupa siapa sebenarnya penciptanya.. sedangkan Allah tidak pernah melupakan kita.. sama2 la kita kembali kepadanya ^_^ hidup kita di akhirat akn lebih terjamin.. insya-Allah :)

    ReplyDelete
  3. @cik may : tq cik may..dah follow kamu jua...;)

    ReplyDelete
  4. @haruno hana :
    btul..insyaAllah..smoga terjamin..^^

    ReplyDelete

~ dAh hAbis bAca daH??tiNggaLkaN koMen ye...TQ;)