~ twenty girls~

Assalamualaikum...





Tengah berusaha habiskan baca buku ni..lamanye nak habis sebab tebal and kemalasan melanda...(~_~メ)




Sinopsisnya..malas nak taip..sorry kalau xjelas..huhu


Salam rindu,
10:10 pm,
Mu'tah jordan..
Malam lagi:)

~Kad diskaun siswa 1 malaysia~

Assalamualaikum...



Beberapa hari yang lalu,saya terbaca berita mengenai kad diskaun siswa 1malaysia ni..Kad Diskaun Siswa 1Malaysia (KDS1M) yang berobjektif membantu pelajar institusi pengajian tinggi (IPT) awam dan swasta di negara ini mengurangkan kos sara hidup, dilancarkan oleh Timbalan Perdana Menteri dan Menteri Pelajaran Tan Sri Muhyiddin Yassin, Isnin.

KDS1M menawarkan diskaun antara 5 hingga 60 peratus bagi pembelian di 31 syarikat dan 14 koperasi yang menyertai program itu setakat ini. Antara sektor perniagaan yang terlibat ialah buku, alat tulis, pakaian, makanan dan minuman, produk IT, penginapan dan kesihatan.

Kad ni akan mula diedarkan kepada pelajar bulan september nanti..xyah nak apply pun,nanti pihak universiti bagi ye...tapi diedarkan dulu untuk student tahun akhir,diikuti student tahun lain..syok kan?? Lepas ni leh jimat duit..hihi..tempoh kad ni sehingga kita tamat belajar..

Syarikat dan Koperasi yang menawar Kad Diskaun Siswa 1 Malaysia (KDS1M) .

Kedai Buku :

MPH Bookstores

Imlaq Book Centre

Borders (hanya di KL)

Rona

Kiang Trading

Koperasi Dewan Bahasa dan Pustaka Malaysia Berhad

Koperasi Kedai Buku Universiti Malaya Berhad

Koperasi Universiti Sains Malaysia Berhad

*Kiang Trading – Diskaun 10% pada semua produk, kecuali pada item promosi, fotostat dan binding.

Pakaian :

Bata

Ifamily

Koperasi Keluarga Dato’ Haji Hashim Mamat Kuala Terengganu Berhad

Texline Lino

*Bata – Discount 10%

*Koperasi Keluarga Dato’ Haji Hashim Mamat Kuala Terengganu Berhad – Diskaun 10% hingga 45% bagi produk terpilih

Syarat :

1. Pakaian Batik

- 30% (Kemeja cotton VIP putih/warna)

- 15% (Kemeja crepe/satin lengan panjang)

- 10% (Kain pasang sutera crepe/ jacquard)

- 30% (Kain pasang cotton/fuji)

- 25% (Kaftan)

2. Songket

- 45% (Songket sutera Terengganu berpokok)

- 45% (Songket sutera Terengganu berpagar)

3. Samping

- 20% (Corak istana)

- 20% (Corak bunga abor)

Kesihatan :

Poliklinik An-Nisa’

Qualitas Health

Focus Point

Menara Optometry


Makanan dan Minuman :

KFC

Daily Fresh

A&W

Coffee Berry

The Chicken Rice Shop

Restoran Kenny Crab

Sweet Chat

Legend’s Claypot Briyani House

Dubu Dubu Seoul Food

My Java Coffee

Pancake House International

Station One Product

Gloria Jean’s Coffees

Bangi Kopitiam

KFC – Diskaun 5%

Syarat

1. Untuk setiap transaksi kecuali produk yang menunjukkan diskaun.

2. Transaksi tidak melebihi RM20.00.

A&W – Diskaun 50% diskaun ke atas mana-mana pembelian minuman Rootbeer, tidak termasuk botol 2 liter

Penginapan :

Ancasa Hotels & Resorts

Ancasa Hotel & Spa Kuala Lumpur

Ancasa Allsuites Resort & Spa Port Dickson

Jerejak Rainforest Resort Penang

Ancasa Express Pudu

Tune Hotels Regional Services Sdn Bhd

Leo Express Hotel

Koperasi Al-Taqwa Kampung Kisap Langkawi Berhad

Koperasi Guru-guru Melayu Kedah Berhad

Koperasi Majlis Guru Ugama Menengah Berhad

Koperasi Melayu Berjawatan Kerajaan Negeri Sembilan Berhad

Rakyat Travel Sdn. Bhd.

Tune Hotels Regional Services Sdn Bhd – Diskaun 25% bagi harga bilik sahaja

Salun / Pusat /Produk Kecantikan :

Foot Master

Paris Hill

Proactiv

Clara

Koperasi Putri Terbilang Malaysia Berhad

*Foot Master – Pusat Rawatan Kulit Kaki – Diskaun 30%

*Proactiv – Diskaun 5%

Syarat

1. Sah digunakan di butik Proactiv di Publika, Solaris Dutamas dan Galaxy Ampang sahaja

2. Tidak sah bagi tawaran atau promosi lain

3. Tidak sah semasa event/ roadshow

4. Diskaun:-

- Set asas Proactiv RM 199.90 – diskaun 5%

- Set asas Proactiv RM 199.90 dan single item – jumlah keseluruhan diskaun 5%

- Semua single item – diskaun 5%

Produk IT

Koperasi Celcom Berhad

Koperasi Pegawai-Pegawai Dewan Bandaraya Kuala Lumpur Berhad

Koperasi Celcom Berhad – Diskaun 2% hingga 5% bagi produk dan perkhidmatan terpilih

Syarat

Rangkaian telefon mudah alih jenama NOKIA -2% bagi setiap pembelian

KOPCEL Shoppe – 5% bagi ‘Non PLU product’ iaitu snek makanan ringan seperti jagung kukus, minuman mineral water dan makanan bergoreng

Rangkaian produk KOPCEL Best – 5% bagi setiap unit pembelian kecuali dalam jangka masa promosi

Lain-lain :

Bkz Bikerz

Roller Star Arena

Double Site

Koperasi Kakitangan Maktab Kerjasama Malaysia Berhad

Koperasi Kolej Kemahiran Tinggi Balik Pulau Berhad

Mydin

Bkz Bikerz – Diskaun RM100 bagi motosikal terpakai dan RM200 diskaun bagi pembelian motorsikal baru model BKZ

Diskaun 10% – 20% pada harga aksesori motorsikal

Sewa Motorsikal dari RM80.00 sebulan

Percuma caj upah pekerja bagi safety checking...


wah! Banyak kan?? Ni syok ni..bulan 9 saya sambung belajar..ada 3 years to go..lamanye! Huu..tapi xpe..kalu ada kemudahan camni jimat sikit duit..kfc,mydin,focus point,mph bookstore,chicken rice shop,poliklinik al-nisa' menjadi sasaran saya nanti! Hihi...yang lain,xpernah pergi pun =_=

ok la..sorry kalau entry ni memeningkan sebab panjang..tuan sendiri tengok pun pening nak muntah... -_-||

Salam sayang,
Kul4 :03 pagi,
Mu'tah jordan...
Subuh laaaa! ;)

Senarai syarikat dan produk adalah dari laman web www.1pengguna.com

~instagram!ouh yeh;)~

Assalamualaikum...

Short entry...



Instagram! I came! Hihi..dah lama dah download intagram ni kat phone,tapi hari ni baru gedik nak tengok...tak tahu pun ape tu instagram...ketinggalan zaman betul la...=_= tapi i tahu ia tempat untuk share gambar kan,kan...hiii...

Dulu sign up twitter...tapi 1 hari je...sebab? Malas ler nak taip2 ape yang kita buat...saya ni pemalas...huhu...pastu xbuka2 dah twitter...sekarang tengok instagram ni hati terus terpikat...sebab dari menulis saya lebih minat kepada gambar...suka edit gambar..sampai berangan nak jadi photoghrapher...ok! Memang xsesuai...just berangan! Hihi...

So sape2 ada instagram tuh,jom main follow2.. leh saya tengok gak gambar yang korang share tuh..jom! Taip nama ni ye...azy_aizul...




Dan here gambar profile kami..nampak je terus add ok!;)

salam...

~berubah~




berubah...tahu tak,setiap orang akan ada perubahan dari hidup dia..tak kisah la berubah jadi makin baik,atau makin jahat,makin sombong atau makin baik, makin berubah pendirian atau apa-apa perubahan la,..cuba tengok diri kita setiap hari atau setiap bulan,setiap tahun..ada perubahan tak? like me..saya pun mudah berubah...berubah nakal kepada tak nakal lepas kawin..berubah pendirian setiap masa..kejap nak tu,kejap tak nak...berubah citarasa..kejap nak blog ni nampak camtu,kejap nak nampak camni..dan sekarang..saya juga berubah dari segi pengurusan masa dan diri...supaya jadi lebih baik..itu yang penting..yela,,sape yang nak diri dia jadi jahat kan..:)


saya pun tengah ubahkan diri saya ni..dulu waktu study..bangun awal2 pagi tapi kena tido lewat malam siapkan assignment...bila dah terbiasa,tubuh ni automatik akan tido lambat,tido pagi dan jadi burung hantu!huhu...bila kahwin,jadi suri rumah sepenuh masa,bangun awal,lepas sediakan sarapan cik abang nak g kelas,hantar depan pintu,lepas tu automatik tido balik..dhuha pun buat sejam sebelum zohor...lewat..teruk2..mengantuk disebabkan tak boleh tido malam...mata xkan mengantuk sampai subuh..mungkin dah banyak tido pagi n tengahari kot..teruk kan saya??=_=..tapi kerja rumah tetap buat dan masak sebelum abang balik..camtu la bila duk sorang2 kat rumah..tapi sekarang??saya pun pelik dengan diri ni..

dua tiga hari ni automatik badan saya berubah! dah dua tiga hari saya akan terbangun tepat orang azan subuh..sebelum ni jam yang kejutkan..sekarang tak perlu jam..bangun2 kejut abang.solat dan terus tak tido..memang tak rasa nak tido pun..xngantuk..apa lagi..buat sarapan pukul 6 pagi...sebelum ni kul8!..huhu..hantar abang g kelas,pun tak tido..dhuha dah awal,pastu kemas rumah jap..kul 2 atau 3 petang  akan automatik tido...tu pun sekajap..kul4 bangun balik..malam lak kul11 dah ngantuk..terus tido...saya dah tak jadi burung hantu ke??yup!dah tak jadi!saya pun pelik..mungkin badan saya suruh berubah kot..penat ye jadi burung hantu!hehe...



tapi saya bersyukur sangat2...biarlah diri ni berubah jadi lebih baik..itu yang saya doakan...mungkin Dia pun nak saya berubah..berubah menjadi manusia baik,juga manusia normal bukan burung hantu..erk!sebelum ni tak normal ke +_+....kesihatan pun akan jadi lebih baik..bila cukup tido,otak pun cergas..kan,kan?hee..lepas tu bila dah ada anak,lagi la tak boleh asyik tido je...kena gak jaga anak tu..supaya anak pun tak jadi macam kita yang suka tido..huhu..tengok!saya dah start habit dah..suka fikir masa depan..tapi takpe la kan?ke tak boleh?=_=  jom berubah jom! mintak-mintak la perubahan ni akan still sampai bila-bila..jangan la separuh jalan sebab saya akan sambung belajar balik..jangan la!jangan!huhu +_+ pegang prinsip ni,pegang!


**hasil curian google**


entry ntah pape..tapi doakan saya ye..nak berubah!



Salam Sayang...

~ suami isteri ~

Assalamualaikum...


Situasi A :

Isteri duk hidang makanan kat suami...tunggu respons suami..tapi suami duk diam je makan makanan tu..

Isteri : bang,sedap ke tidak? Diam je tu..ke tak cukup garam? Manis? Masin?
Suami : xde la..dah sedap dah ni...
Isteri : dah duk diam je...ce bagi respons sikit..


Situasi B :

Isteri duk hidang makanan kat suami..

Suami : masin la yang..terlebih garam..
Isteri : yeke..tadi rasa ok dah..makan jela..komen pulak..mujur masak je..
Suami : =_=

ramai kan camni.. sampaikan suami xtahu nak diam ke nak jujur gitahu..kesian..hihi..suami kena tahu..isteri ada yang jenis suka ditegur untuk baiki kelemahan masakan tu..ada pulak xboleh ditegur...asal masak sudah..so suami2, tengok dulu jenis isteri anda ye..;)

~Assalamualaikum cinta ~


Assalamualaikum cinta...wa'alaikumussalam rindu....^_^

uit-uit! jangan salah tafsir ye..ni cinta dan rindu untuk bertemu ramadhan al-mubarak nanti tau..bukan cinta2 tu..hee..jom tengok short film by media jordan..nice..mengingatkan kita supaya sentiasa berdoa untuk panjang umur sempat berjumpa dengan ramadhan... rindumu ramadhan..



semoga mendapat iktibar :)

Salam Sayang...