~ yes!dapat doodle from apit! (^_^) ~




yei2! Alhamdulillah...dila berjaya jadi peserta 30 terawal dalam segmen cik apit...dan dah dapat doodle!cantik! i like3333333333333!!! :tup  amboi! bukan main banyak lagi like tu...sebab memang tengah hepi pun sekarang...bukan senang nak dapat orang tolong lukiskan doodle untuk dila ni..nak harap melukis sendiri boleh,tapi senget jadinya doodle tu nanti..hehe... :r

apit buatkan warna pink sebab dila gitahu dila sukakan pink..dan guna netbook acer...awak tak suka pink??bior ler...hehe... :vD ...terima kasih apit!


doodle sayang,duduk leklok ye kat sidebar tu... ;)


Salam Sayang...

~ aku dan lappy ~




bila nampak banner kat atas tu,automatik korang kenal kan ni dari segmen blog sape..tak lain dan tak bukan blog cik hafizzi or apit...disebabkan umurnya sama 'muda' dengan dila,so panggil apit jela..xpe kan apit?hehe :D

nickname : kaisara
warna feveret : pink
jenama lappy : acer


netbook ni walaupun dah masuk 2x ke klinik, i tetap sayang 'dia' sangat2 tau...sebab hantaran tunang..ngeh2.... ;)

nak join klik banner ek...

apit,nak sangat2 doodle tu,cantik!

orang yg kena tag :
mujahidah
yaya

Salam Sayang...

~ LOVE ~




** post kali ni pendek...just nak share kata2 ni **


You never fall in love with a person. You always fall in love with their personality. This is what others fail to understand when you say you are in love :)

haa...betul kan??hihi^_^


Salam Sayang...

~ gambar dari kelas memasak (^_^) ~






ok..hari sabtu baru ni 25 hb 2 kelas kedua dila belajar memasak dari kak ima...seronok sangat2 sebab dapat tambah resepi baru dan belajar masakan yang kita tak pernah buat pun..hari ni baru sempat post gambar..huhu...

gambar kari daging kat atas tu masakan dila..dila bawak sekali ngan roti jala g rumah kak ima untuk makan sekali ngan kawan2..diorang cakap lulus,sedap..hehe...untuk resepi kari dan roti jala dila letak dalam blog 1 lagi..KLIK SINI...blog ni baru lagi..saja buat..nanti senang dila nak rujuk balik resepi dah belajar...^_^

menu yang kami belajar hari tu ialah nasi beriani, ayam masak beriani ala pakistan,kek coklat kukus dan kek coklat bakar..nyum2..sedap!;)


~ nasi beriani ~

~ ini la lauk ayam beriani ala pakistan~

kek pulak macam-macam rupa kek ada sebab macam-macam jadi kitorang masak..ada yang tsunami,ada yang bergunung api.hehe..biasa la,kali pertama buat^_^
~ nampak sedap x??hehe..ni kek kumpulan dila buat..walaupun dilanda tsunami (terbelah 2 sbb kukus lama) ,namun sedap sgt2 bila makan..kek kukus yang moist! dan topping kitorang mendapat tempat pertama sebab paling sedap:) ~
~ kek gunung berapi kumpulan ke2 ~

~kek kumpulan ketiga...cantik sebab bakar...saja jelous..hii~
~ ni kek kak ima buat untuk anak dia..kek coklat bakar moist dan berkrim~
~ roti jala dila bawak..hihi ~



Salam Sayang...

~ busy!busy!busy!huhu ~


kawan-kawan sihat??dah 2 3 hari dila xpost kat blog ni..tersangat2 la busy..orang duk tanya, ai busy jugak ke duk rumah jadi suri rumah je??!

huu..tapi diorang tak tahu, jadi suri rumah sepenuh masa la busy sayang eh...banyak keje kena wat..kemas bilik,kemas dapur...masak..study..study??

yup...start bulan 1 sampai bulan 10 ni dila kena study bi..sebab bulan 10 balik malaysia ni dah kena ambik muet lagi...muet kat usim tu wajib band 3 baru leh konvo!! susah..hari tu dah ambik sebelum masuk usim,,tapi tak dapat lagi band 3..huhu...nikmatnya sape2 yang tak perlu dan tak kisah universiti diorang dapat berapa pun muet..bersyukur ye kawan2..huhuhu...dan quran...kena ambik tiap2 sem..kena hafal dah..tak mau jadi macam dulu,hafal last minit time nak exam..pastu lupa..sayang kalau lupa!nak ingat balik susah...so hafal awal2 dan nanti leh ingat sampai bila2..amin..

dan sekarang lagi sibuk bila tengah pulas kepala cari idea nak wat hadiah untuk akak kawin...tak mudah ek..wat guna tangan sendiri...sakit mata dan pening kepala terbongkok2 buat..tapi untuk kakak tercinta...huhu..nak bagi la sebab tak leh datang kenduri..sob33...;(...nak tengok tak?esok dila tunjuk;)

ok..malas nak merepek walaupun dah merepek...huhu...esok baru leh tunjuk gambar masakan yang dila g kelas masak...tunggu ye!;)


Salam Sayang...