berpantang sendiri.

Assalamualaikum :)

Allah..baru rasa camna berpantang sendiri sambil jaga 2 orang anak yang still kecil lagi..penat la hai..bila sorang nak susu,sorang lagi nak jugak..kakak apa lagi,macam2 nak..nak cari makanan sokmo sebab kakak kuat makan.hehe..adik lak genap sebulan dah mula perangai lain..susah nak tido..sian dio..

bila fikir balik,camna la hai orang yang beranak setahun sorang, terpaksa jaga sendiri bila mak xde nak tolong jaga..nak harapkan suami memang xdapat sebab suami pun kena g keje jugak..erm..xsampai tua dah sakit urat camni ni..dah xnama pantang dah kalau asyik bergerak ke sana sini..mak cakap jangan banyak bergerak nanti bengkak urat..dah la xrajin bertungku..tapi mak,xbergerak xmasak xmakan nanti saya mak..anak xdilayan nanti.huhu..nak tak nak kena gak langgar pantang..tungku pun xsempat bila dah penat rasa nak tido jeee..

untung orang yang mak boleh jaga sampai habis pantang 40 atau 60 hari..mak dila sempat jaga 30 hari je..pastu kena g johor jaga kakak yang tengah sarat mengandung..kena la gilir jaga..xpe,konon kuat..sekali ambik ko! penat! tu pun kakak dah start g taska balik..sebab dia dah bOsan duk rumah sbulan xde kawan nak main.tengok mama asyik busy je xsempat main.tapi mama still lyan karenah dia..sayang sangat kat dia aih..

makan?makan memang pantang..takut langgar pantang makan sebab takut gatal la,takut peranakan bengkak..tapi alhamdulillah cek sebulan hari tu doktor siap scan lagi perut.semua dah ok.. :)

doakan semua baik2 ye.doakan mama sentiasa sihat..nak jaga anak2 tersayang ni kena mama kuat dan sihat..ouh! berat mama dah naik 2 kg! excited mama sebab tengah usaha nak gemuk ni.menyusu buat mama lagi kurus..tapi mama cuba makan nasi banyak..papa xkisah sebab memang tahu mama kurus pun.hehe

eh! panjang lak entry..nak tido dah..baby ngan kakak pun baru tido.apa la tido lambat je 2 orang ni..ok assalamualaikum..bye! :)