shopping tudung on9:)



rata-rata orang sekarang sibuk ngan bekerja kan?dan memang xde masa sangat nak shopping..hujung minggu lak nak luangkan masa ngan family lak kan..nak keluar rumah memang malas..kalau dila pulak xkeje tapi memang xde kenderaan nak g jalan2 dan shopping..hujung minggu je boleh,tu pun tengok2 pastu xjadi beli..banyak sangat pilihan sampai xtahu nak yang mana..bandingkan harga lagi..hehe..

tapi satu yang dila memang suka..iaitu shopping on9...xtahu kenapa..senang kot sebab just tengok kat tenet,pastu bayar dan tunggu je dia poskan kat rumah..xyah nak keluar pilih lama2, penat kaki berjalan..dan kalau kat kedai memang banyak keraguan..kejap nak tu,kejap nak yang ni...hehe...tapi shopping tudung je dila suka on9...kalau baju xberapa nak beli on9 sebab risau..takut xpadan nanti..walaupun ukuran dia cakap macam saiz kita,tapi beli tengok2 besar la,kecik la..sedih..dah pernah kena..huhu..kalau tudung no problem..dia cakap saiz L konfem dah besar dah..:)

so jom tengok blog atau tempat shopping on9 mana yang biasa dila beli..comel jugak tudung kedai dia..dan puas hati la..kain dia memang ok..untuk dila la..citarasa orang lain xtahu pulak..hehe..tapi yang dila tunjuk ni semua labuh2 tudung dia..ok untuk menutup dada kita:)

white lavender






ok la..setakat ni jela dulu ek...tengok2 la kot2 ada berkenan..bagi banyak2 kan sampai xtertengok pulak..hihi..selamat mencuci mata!;)




Salam Sayang...

- kursus 2 jam je! ;)

Assalamualaikum...

Kursus pe 2 jam?hihi..actually pagi tadi kena g checkup kat hospital..orang first datang sebab jumaat xramai orang rupenye..hospital pun lengang je..kalu x penuh..kul7 dah penuh..tadi kul7.30 sampai jadi orang first..tapi start kul8..so cik abang teman g breakfast roti canai dulu..sampai lambat dia kena g keje..tq abang:)

Dan hari ni ada kursus penyusuan ibu..kursus ni la yang 2 jam tu.hihi.lepas ambik darah dan urine..dia panggil kursus..bagus tau..doktor dan nurse bagitahu camna berpantang nanti,makanan pe kena makan untuk banyakkan susu,cara cuci tali pusat dan cara menyusukan baby...baru tahu tau cara yang betul..dan memang dapat tahu ramai yang salah cara susukan baby dia...betul! Lain yang dia ajar dari yang dila tengok orang buat..kakak dila pun salah jugak..salah tu la menyebabkan baby xkenyang dan cepat lapar..dan sekarang dah tahu dah:) siap pegang anak patung baby lagi praktik.hihi


Tapi 1 jela,xsempat nak record video pasal penyusuan tu sebab bateri pulak xde sangat..huhu..yang sempat just pasal cuci tali pusat..tu pun kejap je..xyah tunjuk ek sebab memang kejap sangat..:)



Macam2 doktor bagitahu dan tanya..dan dia tanya umur dila..rupenye dila paling muda 24 tahun..tu pun dia kata dah nak bersalin kan?baru 5 bulan lebih doktor..nampak besar ke?huhu..

Alhamdulillah hb naik hari ni..kejap naik kejap turun..hari ni naik..ok la tu cikit kan..nak 12 lebih macam dulu..usaha2! risau.=__= dan berat naik lagi..tapi nurse xkisah sebab dila memang unweight dari dulu..hihi..sebab tu
dila seronok giler kalau berat naik..;)

Ok la...nak kemas rumah dan makan..duk sorang3 waktu cuti sem memang bosan..huhu..nak blogwalking;)

~ syoknye durian!:)

Assalamualaikum...

Hari tu g giant kat nilai nih..saja berjalan..sekali cik abang nampak durian dia tunjuk kat dila...ape lagi,terus suruh beli..pantang nampak dorian!hihi...



Durian musang king...mak aih,mahal ler...tapi xpela,terliur punya pasal..janji sedap;)

Baru habis makan durian ni..tapi makan 2 ulas besar je..sambil jilat jari..xberani banyak2 time jadi mak buyung ni..takut panas..huhu..nyum!;)

anugerah berharga!




Assalamualaikum!!

wah!! pejam celik pejam celik dah 5 bulan lebih dila xupdate blog...rindunyee...@_@ bukan sengaja xnak update,tapi xberkesempatan...terlalu sibuk dan xberapa sihat...uhuk..

Alhamdulillah kita dah masuk tahun baru dah...apa azam korang tahun ni ye?yang tahun lepas dah tercapai lum?usaha ye..insyaAllah azam akan tercapai kalau kita berusaha:) ouh ye! ingat tak yang dila cakap cik abang dah dapat keje dah lepas balik malaysia hari tu..cepat pulak tu..Alhamdulillah rezeki Allah bagi...and korang nak tahu??i have a good news yang lagi excited dari tu!!hee;)

balik dari malaysia akhir bulan 8 tahun lepas, dila kalut siapkan diri nak sambung belajar lagi..still ada 2 tahun lagi nak habiskan degree...ouh!lamanya! tapi xpela..demi ilmu..xsyok pulak belajar separuh jalan..ok..masuk 1/9 ,hari anniversary kami..yang tu dila dah update blog kan..:) dan tengah bulan 9,tengah belajar tu, saya disahkan berita yang sangat2 happy!!


yes!! i'm pregnant!! dalam 5 minggu...ingat tak dulu dila cakap dila lepas nak dekat setahun cuba dila dah pasrah..kami cakap xpela,kita tunggu je.redha kalau Allah nak bagi lepas belajar..that's mean tunggu 2 tahun lagi..tapi kalau dapat sekarang pun lagi dila suka sebab memang impian nak rasa camna pregnant tengah2 belajar...walaupun dah tahu akan penat..tapi bila lagi nak rasa kan..rezeki datang,kami terima dengan hati sangat33333333 suka!! Allah makbulkan impian nak pregnant time study...:)

sebelum tahu pregnant, g kelas pun letih..masa tu xterfikir pun hamil sebab baru lambat 4 hari..tapi sebab dila suka sangat cuba pregnancy test tu,dila cuba la test..hehe..dan terkejut sangat2 bila dah nampak jelas 2 line!masa tu xpercaya..terus suruh cik abang tengok..seronok dia..cepat2 suruh g jumpa doktor petang tu..dia pulak excited..hehe...n g jumpa doktor..dia xscan,just cek sebab dah tahu awal lagi xnampak kan scan...ahah, dah 5 week pregnant doktor tu cakap..apa lagi, kitorang melompat2 tersengih macam kerang busuk bila nak balik rumah..hehe...dan dapat ciuman berharga dari hubby kat dahi..sebak,..sebab cukup2 setahun kami tunggu..terlalu inginkan...:) dan kami anggap hadiah first anniversary kami dan hadiah birthday dila 30/9...Alhamdulillah ;)

dan bulan 9 tu jugak cik abang dapat 3 tawaran bekerja..lecturer ganti kat usim tempat dila belajar, research assistant untuk tesis dan rhb bank...ketiga2 job ni dia try wat..lepas satu2 dapat..last2 dia pilih rhb bank kat k.l sebab tu kerja tetap..bukan senang dapat dia kata...so teruskan kat situ sampai sekarang..ulang alik dari k.l ke nilai....penat tapi xpela abang...demi sesuap nasi dan family akan datang..rezeki baby jangan tolak..betul,macam2 benda hepi berlaku dengan adanya dak kecik comel dalam perut ni..dan sekarang dah masuk 5 bulan lebih..sebab tu xupdate blog sebab sibuk dan letih...letih tau kelas dari pagi sampai malam!kul10!huhu

Alhamdulillah dila xde morning sickness..Allah tahu kalu ada xg belajar la dila..xpernah muntah kecuali bila masuk angin..biasa dah tu sebab dila memang ada gastrik..tapi jarang..cuma loya dan letih la sebab dila kena g belajar kan..kuliah tingkat 2 n 3..naik tangga tiap2 hari dan paling cemas dila kena naik motor tiap2 hari g kelas sebab lesen kete xde..huhu..bahaya kan..tapi dah jumpa doktor pakar..dia cakap xpe...n sekarang dah habis final exam..so rehat at rumah dan boleh update blog!yeii!!hehe

panjangnye entri lepas berbulan2 xupdate!hehe..tapi jangan risau..selama xupdate tu dila  baca je blog korang kat hp..senang...tapi xkomen,just pembaca misteri..baca senyap2.hehe..ok la..sekarang nak jenguk lagi blog kawan2 lama n komen...doakan dila n baby sihat2 ye...risau sebab hb xbetul ni..kejap naik turun darah hb.huhu...doakan tau! ;)

Assalamualaikum;)




Salam Sayang...