- kursus 2 jam je! ;)

Assalamualaikum...

Kursus pe 2 jam?hihi..actually pagi tadi kena g checkup kat hospital..orang first datang sebab jumaat xramai orang rupenye..hospital pun lengang je..kalu x penuh..kul7 dah penuh..tadi kul7.30 sampai jadi orang first..tapi start kul8..so cik abang teman g breakfast roti canai dulu..sampai lambat dia kena g keje..tq abang:)

Dan hari ni ada kursus penyusuan ibu..kursus ni la yang 2 jam tu.hihi.lepas ambik darah dan urine..dia panggil kursus..bagus tau..doktor dan nurse bagitahu camna berpantang nanti,makanan pe kena makan untuk banyakkan susu,cara cuci tali pusat dan cara menyusukan baby...baru tahu tau cara yang betul..dan memang dapat tahu ramai yang salah cara susukan baby dia...betul! Lain yang dia ajar dari yang dila tengok orang buat..kakak dila pun salah jugak..salah tu la menyebabkan baby xkenyang dan cepat lapar..dan sekarang dah tahu dah:) siap pegang anak patung baby lagi praktik.hihi


Tapi 1 jela,xsempat nak record video pasal penyusuan tu sebab bateri pulak xde sangat..huhu..yang sempat just pasal cuci tali pusat..tu pun kejap je..xyah tunjuk ek sebab memang kejap sangat..:)



Macam2 doktor bagitahu dan tanya..dan dia tanya umur dila..rupenye dila paling muda 24 tahun..tu pun dia kata dah nak bersalin kan?baru 5 bulan lebih doktor..nampak besar ke?huhu..

Alhamdulillah hb naik hari ni..kejap naik kejap turun..hari ni naik..ok la tu cikit kan..nak 12 lebih macam dulu..usaha2! risau.=__= dan berat naik lagi..tapi nurse xkisah sebab dila memang unweight dari dulu..hihi..sebab tu
dila seronok giler kalau berat naik..;)

Ok la...nak kemas rumah dan makan..duk sorang3 waktu cuti sem memang bosan..huhu..nak blogwalking;)

13 comments:

  1. Wahhh..sedikit sebanyak dapat banyak tips n info yea..bagus la macam tuh

    ReplyDelete
  2. biasanya anak first mmg ade ceramah bagai..tp bagus untuk pengetahuan..nanti kalau dah bersalin senang coz dah tahu serba sedikit...hehehe

    ReplyDelete
  3. tahniah..dila dah mengandung rupanya....wah..ada kelas..akak dl tak ikut mana2 kelas pun..hatta kelas nak bersalin..tu xtau langsung tuu...nasib baik reti ngan sendiri..hihi

    ReplyDelete
  4. akak dah berisi? tahniah!! tak tau sebab dah lama tak terjah sini :)

    ReplyDelete
  5. Wah bestnya ada kursus macam. Menambahkan pengetahuan kan.

    ReplyDelete
  6. Xde g kusus g...x smpt..:(

    ReplyDelete
  7. patutla lame hilang. rupenye pregnent. tahniah. :)

    ReplyDelete
  8. tahniah kak dila !
    semoga sihat baby, ibu dan bapa nya.. :)

    ReplyDelete
  9. Best jugak kursus mcm ni baru lah lebih bersedia kn:0

    ReplyDelete
  10. mesti comel kan dila mengandung.. sweet je hah..

    ReplyDelete
  11. best la siap ada klas klas kan ;
    D

    a`aa..ciksu minum guna susu segar bukan susu tepung.

    ReplyDelete

~ dAh hAbis bAca daH??tiNggaLkaN koMen ye...TQ;)