anugerah berharga!




Assalamualaikum!!

wah!! pejam celik pejam celik dah 5 bulan lebih dila xupdate blog...rindunyee...@_@ bukan sengaja xnak update,tapi xberkesempatan...terlalu sibuk dan xberapa sihat...uhuk..

Alhamdulillah kita dah masuk tahun baru dah...apa azam korang tahun ni ye?yang tahun lepas dah tercapai lum?usaha ye..insyaAllah azam akan tercapai kalau kita berusaha:) ouh ye! ingat tak yang dila cakap cik abang dah dapat keje dah lepas balik malaysia hari tu..cepat pulak tu..Alhamdulillah rezeki Allah bagi...and korang nak tahu??i have a good news yang lagi excited dari tu!!hee;)

balik dari malaysia akhir bulan 8 tahun lepas, dila kalut siapkan diri nak sambung belajar lagi..still ada 2 tahun lagi nak habiskan degree...ouh!lamanya! tapi xpela..demi ilmu..xsyok pulak belajar separuh jalan..ok..masuk 1/9 ,hari anniversary kami..yang tu dila dah update blog kan..:) dan tengah bulan 9,tengah belajar tu, saya disahkan berita yang sangat2 happy!!


yes!! i'm pregnant!! dalam 5 minggu...ingat tak dulu dila cakap dila lepas nak dekat setahun cuba dila dah pasrah..kami cakap xpela,kita tunggu je.redha kalau Allah nak bagi lepas belajar..that's mean tunggu 2 tahun lagi..tapi kalau dapat sekarang pun lagi dila suka sebab memang impian nak rasa camna pregnant tengah2 belajar...walaupun dah tahu akan penat..tapi bila lagi nak rasa kan..rezeki datang,kami terima dengan hati sangat33333333 suka!! Allah makbulkan impian nak pregnant time study...:)

sebelum tahu pregnant, g kelas pun letih..masa tu xterfikir pun hamil sebab baru lambat 4 hari..tapi sebab dila suka sangat cuba pregnancy test tu,dila cuba la test..hehe..dan terkejut sangat2 bila dah nampak jelas 2 line!masa tu xpercaya..terus suruh cik abang tengok..seronok dia..cepat2 suruh g jumpa doktor petang tu..dia pulak excited..hehe...n g jumpa doktor..dia xscan,just cek sebab dah tahu awal lagi xnampak kan scan...ahah, dah 5 week pregnant doktor tu cakap..apa lagi, kitorang melompat2 tersengih macam kerang busuk bila nak balik rumah..hehe...dan dapat ciuman berharga dari hubby kat dahi..sebak,..sebab cukup2 setahun kami tunggu..terlalu inginkan...:) dan kami anggap hadiah first anniversary kami dan hadiah birthday dila 30/9...Alhamdulillah ;)

dan bulan 9 tu jugak cik abang dapat 3 tawaran bekerja..lecturer ganti kat usim tempat dila belajar, research assistant untuk tesis dan rhb bank...ketiga2 job ni dia try wat..lepas satu2 dapat..last2 dia pilih rhb bank kat k.l sebab tu kerja tetap..bukan senang dapat dia kata...so teruskan kat situ sampai sekarang..ulang alik dari k.l ke nilai....penat tapi xpela abang...demi sesuap nasi dan family akan datang..rezeki baby jangan tolak..betul,macam2 benda hepi berlaku dengan adanya dak kecik comel dalam perut ni..dan sekarang dah masuk 5 bulan lebih..sebab tu xupdate blog sebab sibuk dan letih...letih tau kelas dari pagi sampai malam!kul10!huhu

Alhamdulillah dila xde morning sickness..Allah tahu kalu ada xg belajar la dila..xpernah muntah kecuali bila masuk angin..biasa dah tu sebab dila memang ada gastrik..tapi jarang..cuma loya dan letih la sebab dila kena g belajar kan..kuliah tingkat 2 n 3..naik tangga tiap2 hari dan paling cemas dila kena naik motor tiap2 hari g kelas sebab lesen kete xde..huhu..bahaya kan..tapi dah jumpa doktor pakar..dia cakap xpe...n sekarang dah habis final exam..so rehat at rumah dan boleh update blog!yeii!!hehe

panjangnye entri lepas berbulan2 xupdate!hehe..tapi jangan risau..selama xupdate tu dila  baca je blog korang kat hp..senang...tapi xkomen,just pembaca misteri..baca senyap2.hehe..ok la..sekarang nak jenguk lagi blog kawan2 lama n komen...doakan dila n baby sihat2 ye...risau sebab hb xbetul ni..kejap naik turun darah hb.huhu...doakan tau! ;)

Assalamualaikum;)




Salam Sayang...

10 comments:

  1. rindunya dgn dila.. betul rindukan dila.. baru je nak tanya..

    i'm happy for u dear.. atil jadi makcik lah ni.. eh2.. =P

    ReplyDelete
  2. wah...dilla sayang..tahniah!!suke nye baca entri dila nie..excited jer..alhamdulillah kan Allah makbulkan doa Dila mudah-mudaha dila and baby sehat walafiat..insyaallah

    ReplyDelete
  3. Salam dila n future khalifatullah...

    rindu nya nak baca blog dila....Alhamdulillah,akhirnya dapat....

    Mabruk,doa dila dimakbulkan ....

    hb trun naik tue biasa,bb tgh amik byk zat dari badan kita...cuba mkn kurma,7 biji satu hari,sebelah pagi bersama susu,insyaAllah....

    take care,kim slm kt future khalifatullah...

    ReplyDelete
  4. assalam dila..lama menghilang diri :D
    kembali degan berita gembira..tahniah ciksu ucapkan ..
    jaga diri ye :D

    tenq..tak ada pa saje je.. :D

    tunggu k :D

    ReplyDelete
  5. welcome back...tq singgah blog kita..

    ReplyDelete
  6. Tahniah dila.sonoknye die da preggy..same la kite.tau preggy mase besday kite..

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah. Tahniah. Jaga kesihatan diri n baby dlm perut tu elok elok ye. Im happy for you :-)
    Pssst tarikh kawin 30.9 ke?.. sama dengan ros lah. Nikah 30.9.2011. Gembira dengar berita ni. Ros pun masih menanti rezeki ini dari Allah. Doakn untuk ros ye.

    ReplyDelete
  8. tahniah akak :) jelesnyaaa.. tapi takpe, rezeki akak awal sebab suami dah ada kat sebelah. niera ni suami jauh. maybe lepas belajar baru fikir anak :) sekaran ni rancang je :)

    semoga selamat melahirkan nanti :)

    ReplyDelete
  9. dila sayang ! rinsunyaaaaaaaaaaaaaa. heee. lama kot dila x update kan. bila mai cnie ja, xda entry. sedih tau. huu T____T

    Tapi fiza d kejutkan dgn berita gembira nie. Wahh. Alhamdulillah. Tahniah dila ! I'm hepy 4 youuuuu ^________________*

    Moga diberi kesihatan yang baek n moga yang bakal d lahirkan sihat n jd anak yang solah/solehah. Amin.. :)

    teruja sangat nie. hee, msti baby tuh comel macam dila kan. hehehe :DD

    ReplyDelete
  10. dila..ciksu tak jumpa la address dila kt email..
    dila tinggal kat komen box ciksu boleh tak?
    ciksu tak publish

    ReplyDelete

~ dAh hAbis bAca daH??tiNggaLkaN koMen ye...TQ;)