~ arigato khuzaimas! (terima kasih)~

Assalamualaikum...

sengaja biarkan entry pasal hadiah duk lama2 kat situ xupdate entry lain..sebab saja nak ramaikan orang komen bagi idea..hikhik..tapi tak ramai mana pun aih..biasa ler,hujung minggu kekurangan pengunjung..orang nak bercuti...not me...hihi..thank u tau yang bagi idea tu..dila hargai sangat2! Sayang korang;)

Antara idea yang diberi oleh korang semua :

Wallet,
Tie,
Baju melayu,
Minyak wangi,
Masak special,yang ni ceq suko..hii
Belt
Jam tangan
Jersey
Kemeja...


Ok..antara hadiah2 tu, semua dila suka idea ni..ada yang pernah bagi..maklum ler hadiah lelaki ape je yang boleh bagi..susoh bebenor..huhu..tapi why not kita bagi hadiah sama tapi berbeza..camne tu? Berbeza design n warna..hihi.. :p


Tapi kalau boleh nak bagi yang tak pernah bagi..erm..ape ek..yang dah bagi wallet n belt,tie,kemeja,tshirt,Baju melayu,topi,frame,kasih sayang...haha..ngengade kejap..(~_~メ) semua ni dah bagi masa bercinta dulu..tak berhubung,tetapi hadiah tetap ada tiap2 bulan kitorang tukar2.. pengerat cinta..xsemestinya hari lahir je tau bagi..hadiah-menghadiahi la di antara satu sama lain..tanda dihargai dan kita masih wujud walaupun xberhubung...pos je hadiah tu..suruh abang posmen hantar..eh! Macam bercinta ngan abang posmen lak dapat dari tangan dia..kihkih ;p

So yang tinggal minyak wangi,jersey,jam tangan n masak special..special ni wajib kot dimasak bila tiba harinya..:) jadi...tunggu dan lihat ye ape hadiahnye ..masih lagi fikir...kenapa awal,xfikir time puasa? Puasa nanti dah xterfikir dah sebab duk sibuk urus hal,puasa lagi..n beli awal2 xkalut nanti..ye dak? :) wait n see...sape ada cadangan lagi leh diterima lagi;)


Ouh! Ni masakan air tangan suami malam ni..sedap xterkata! First time dia masak laksa pinang ni..baru belajaq hari ni..kite pun baru hari ni tahu...hihi.. -_-||




**Rasa macam lawanye saya tangkap gambar ni..@( ̄- ̄)@ **

~ Hadiah pe ye?? (⊙o⊙)?

Assalamualaikum...


Penatnye mata tengok fb..duk mencari2 baju nak raya...yang jumpa pulak semua cantik2! Murah2 lak tu..pening tengok..huhu...

Tapi bila duk pilih2 tu teringat yang birthday si suami sebelum raya..alamak! Nak beli pe ek? Banyak je benda boleh beli ngan on9 kan..so nak tanya kawan2 blogger ni..hadiah pe korang beli untuk cik abang?? Pakwe?? Hee..jom kongsi ngan dila...kalau ada blog atau fb yang jual barang korang syorkan lagi dila harap2 kan..senang nak terjah nanti...jom kongsi idea! Dila tunggu ni... ╰( ̄▽ ̄)╭


thanks doakan dila selamat kat sini...alhamdulillah...dah ok dah gaduh2 tu..yang jenguk kat sini,dila akan jenguk slow2 ye blog anda sebab line pun slow je...huuu...ouh ye! Dila cuba murtabak n ayam pha phet! Jom ke second blog dila http://sweetkicthen.blogspot.com/ ...;)

salam jumaat:)

~ tak habis2 gaduh!~

Assalamualaikum..

Semalam gaduh,malam ni gaduh lagi...aih..apa nak jadi ngan orang arab ni haih..semalam gaduh besar-besaran kat tempat dila ni..mu'tah jordan..beberapa track polis datang melepaskan tembakan kat orang yang gaduh tu..tembakan gas pemedih mata..ramai la yang gaduh..betul2 depan kawasan rumah dila ni..sebab dekat ngan pekan kan..

Mula2 ingatkan diorang main bunga mercun ramai2.. sekali bunyi polis datang..rupanya tembakan..memang ramai..kesnya pelajar karak ditikam oleh puak mana ntah..pastu diorang balas dendam la tu kot..ish,tak tahu cite aih..xnak g dekat,dan xboleh keluar rumah malam sebab kang xpasai2 kena gas tu..tingkap rumah pun kena tutup...ingatkan semalam je..malam ni pun ada lagi..erm..apa nak jadi la..

Polis pun kena halau balik ngn diorang yang ramai tu..yang pasti balai polis kecil depan pekan ni dah terbakar...huhu..minta2 esok dah xgaduh..takut la..diorang arab ni gaduh main ngan pisau parang tau..jangan main2.. huhu

ni baru sikit kat sini...xleh bayang kat syria tu camna ╮(╯_╰)╭

salam...

~ JANGAN to SCM music player ~




**ciplak scm dari blog sape ntah ^_^ **


Salam semua! ;) tadi blogwalking satu blog ke satu blog..ramainye yang pakai music player macam kat atas tu..pernah nampak kan??tu la scm music player...kelebihannya kita boleh pilih lagu pe yang disukai kat youtube masa setting..interesting kan??tapi satu je masalahnye dear...blog korang akan direload dua kali!

xfaham ek?ok..camni..bila buka je blog korang, loading jadi lambat..tunggu2, tup2..dia reload balik..ouh! sabor je tunggu tadi..huhu..kebanyakan yang guna blog baru..mungkin korang tak tahu kan..ni nak gitahu...bukan nak kutuk ye..:) alaa..dila masa dulu2 pun pakai jugak scm ni..baru berjinak2 dengan blog..tak tahu yang mana elok...pastu kawan gitahu yang blog ni direload dua kali..la,yeke..baru tahu..so,cepat2 buang..huhu..yela..baik xde benda ni dari takde blogger yang datang..betul tak?;) xpun guna jenis lain...

sekarang dah tak letak lagu..ntah..malas dah... =_='


Salam Sayang...

~ rokok + gedik! ~

Assalamualaikum...

berlaku beberapa hari yang lepas...

Masa tu duk dalam coster(van) nak g amman jap...nak ambik pasport cik abang yang direnew tarikh..lamanya buat,baru siap..-_-! Perjalanan dalam coster mengambil masa 2 jam..oh! Lamanye!... sabor jela..tapi yang xsabar adalah perangai orang arab yang penuh dalam coster tu...yela,dah negara dia memang penuh ngan orang dia la kan..Ya Allah! Memang xsuka! Dah ditampal steaker xboleh merokok dihisapnye jugak rokok tu..fuh2! Depan2 saya pulak tu..busuk! Kuat giler bau...saya tak kisah nak merokok ke tak sebab tu diri dia,yang kisah sangat jangan hisap depan saya..rimas bau tu! Busuk! Terus saya tutup hidung ngan tudung..peduli pe..lepas sorang2 merokok..uuu...╮(╯_╰)╭


Bila balik pulak naik coster lagi sebab bas xde..perkara sama jugak berlaku..depan saya jugak merokok..dah la tingkap tepi dia xbuka..lemas! Cik abang kat tepi tak boleh buka tingkap sebab duk belakang sekali tingkap mati..nak tegur xboleh sebab arab ni mudah gaduh...kang xpasai2 gaduh dalam tu..huhu...


Dan yang merokok ni gatai...kat tepi saya ada dua orang perempuan arab seksi ok..tak pakai tudung,makeup kuat..lelaki tu pulak duk depan saya sebelah kanan..dari mula2 perjalanan sampai la perhentian xhenti2 mata tengok perempuan tu...mata dia duk tengok sambil senyum2.. geram rasa nak cungkil mata wat sup bagi kucing makan..boleh? Huu..perempuan tu pun satu..tak pakai tudung..bila laki tu buka jendela sikit,angin masuk mula la rambut dia gedik nak melayang2.. so dia serabut n mengomel2 ape ntah,xfaham..lelaki tu pun tutupla tingkap..Ya Allah! Tu je tingkap dekat ngan kitorang..panas la! Tingkap lain pun dibuka sikit,memang tak rasa...yang dia kisah sangat ngan perempuan tu kenapa...sape suruh dia tak pakai tudung..padan la muka...tapi ngan kite sekali kena kenapa...-_-!

Memang geram..saya tengok je wat muka marah,tapi dia still tengok perempuan gedik tu...pastu sengih2... saya tension terus wat derk n tido dalam keadaan bahang panas! Abang dengar earphone sambil tido..malas layan...lepas tu terjaga...sebab? Perempuan tu menyanyi n pasang lagu dalam hp kuat2.. dia nyanyi ikut lagu tu..walaupun nyanyi xkuat sangat tapi kuat la sebab tepi saya..nasib la dapat kerusi belakang sekali:( benci3!

Kepada perempuan2 sekalian..jagalah adab anda sebagai perempuan..n jaga aurat anda...kalau tak rasa nak potong2 badan korang buat sup..tak malu ke lelaki tengok free2?...cepat2 la tobat..kepada lelaki,jagalah mata anda..kang saya cungkil bagi kat kucing...

bila ingat balik rasa geram! Sekian!