~ psikologi ~





sejak dua tiga hari ni rasa malas je nak post entry dalam blog ni..sebab tak sihat..nak blogwalking pun sikit2 je sempat..lepas tu mula rasa penat mengadap laptop...ni kes demam ler ni...berjangkit ngan cik abang lepas balik jalan-jalan hari tu..hehe...dulu dia yang demam merengek2 nak makan tu,makan ni...sekarang saya pulak..hehe..tapi dia demam 1 hari je..kite demam banyak hari..nampak sangat xkuat..ouh... =_=

ok...berbalik pada tajuk..psikologi...saya belajar ke?tak....memang  minat gak bab2 psikologi ni...tapi tu dulu2 la..sekarang just minat baca apa yang orang psikologi tulis je...best bila baca..tambah2 bila kita sedih,gembira,sakit...ada je yang diorang kaji dari fakta...kalau kite,uish,malas bebenor nak kaji... :D

antara orang yang selalu kita jenguk fb dia ialah dr soul..rasanya dah ramai yang kenal kot...meh ler kita jenguk2 fb dia ye,..tengok2 kat album fb dia..memang banyak fakta2 islam,psikologi islam,quotes dan kata2 hikmah yang dia tulis...daripada kita baca cite2 cinta monyet tu,meh kita baca quotes..hee :D jangan marah...gurau je.. :P klik sni




yang sudi blogwalking sini...akan ku jenguk dan blogwalking blog anda slow2 ye..tak larat sangat..so sorry =_=


Salam Sayang...

~ Segmen Aien Nak Review Blog Korang ~



join segmen ni la...dah lama hana tag tapi baru hari ni leh join.. :)

tag :
ciksukaberangan
saya disini
fiza

Salam Sayang...

~ lampu tido ~




kreatif kan?sudu plastik yang kita asyik duk buang dia jadikan lampu tido...tak terfikir langsung...huhu..comel..letak lampu yang kuning tu memang sesuai dijadikan lampu tidur...nak jadikan lampu ruang tamu tak sesuai lak..pening kepala nanti guna lampu malap camni..lampu putih terang tak sesuai letak dalam botol ni..nanti terlalu terang tak nampak sudu2 tu pulak...so....nanti cuba yok!

Salam Sayang...

~ sambal sotong pedas menyengat! ~




uiii....lama xmakan sotong..kat sini jarang ada seafood..so bila g aqabah hari tu jumpa sotong apa lagi...beli la...walaupun agak mahal,tapi nak makan punya pasal tak kira dah...nak tunggu balik malaysia tunggu 4 bulan lagi ler.,,lama tuuuu...huhu....

sotong2...masakan yang paling suka ialah sambal...buat pedas2 konfem tambah nasi 2 pinggan... ;) lepas ni try buat rendang sotong lak..sedappppp.... :D

nak resepi? klik sini..blog masakan saya... sweetkitchen... <3


Salam Sayang...

~ aqabah..the amazing beach in jordan! ~



 ** sorry jika lambat loading disebabkan gambar entry yang terlalu banyak **


ok.. hari khamis baru2 ni,pagi2 lagi saya,suami dan kawan2 yang dah berkahwin kat sini pergi aqabah...untuk pe?saja nak jalan2 hilangkan stress suami2 yang exam dan bawak kawan yang tak pernah tengok pantai ni...kitorang bertolak dari kul 2 pagi dan sampai kul 7 lebih...jauh kan...memang jauh..jalan tak jem,takde kereta pun..cuma jalan yang kosong dan berbukit2 tu jauh...lenguh badan duk dalam keta sewa tu..huhu..pantai ni sangat2 tenang dan cantik...angin sepoi-sepoi gitu...air pulak biru,hijau...jernih...memang cantik!jom tengok gambar... ;)














kat aqabah ni macam langkawi..banyak tempat shopping..barang2 pun murah..yang best banyak coklat n kacang2 macam2 perisa ;)



Salam Sayang...