~ susahnya takde air =_=



korang pernah rasa takde air kat rumah?susahnya takde air kan...dulu masa sekolah pernah je banyak kali takde air kat rumah..tapi rumah guna perigi..takde air pun sebab rosak enjin..so angkut air berat2 dalam baldi pun takpe asal leh guna air...ni kat sini guna tangki...so air takde dalam tangki takleh nak wat pape dah!huhu :(

kat jordan ni tak sama macam kat malaysia...mesir pun tak macam ni..jordan kekurangan air..air setiap 1 rumah terhad dalam tangki just 2 meter untuk 1 minggu...kalau habis maka habisla air tu..kena tunggu hari air naik la..macam rumah dila air naik hari khamis...sekarang dari semalam takde air...so tunggu 3 hari la lagi..huhu.. susahnya...=_=

penggunaan air kat sini memang terhad..buka pili air nak basuh pinggan just ciput je..buka macam xbuka..jimat kan...bagi sape2 yang pandai guna air takdela selalu habis..rumah dila ni jarang air habis..kecuali sebab banyak kerja yang menggunakan air..macam minggu lepas hari jumaat banyak guna wat basuh baju,basuh dapur dan basuh pinggan main masak2...semalam terus takde air..so kena sabar tunggu hari khamis..dugaan2.... :(

so sayangilah air anda ye...jimat cermat la ye...



Salam Sayang...




~ 7 petala cinta & cinta si kura2 ~



akhirnya dah tengok cerita 7 petala cinta ni...best ke??orang cakap menangis tengok..erm..takde la best sangat..tak menangis pun..biasa je..erm..boleh la..eh...pape jela..huhu.. :P

cerita ni ala2 filem indon gitu suasana dia..suasana zaman2 dulu..cerita warak la jugak..tapi ada gak yang xsepatutnya dibuat..alah..macam cerita tahajud cinta..nak buat warak,tapi tak berapa nak betul la..still rapat2 ngan laki..dan ada ke lelaki ni tengah nasyid selawat pun duk tergedik2..huhu.. malas nak komen panjang2..nanti ada yang cakap 'manusia semua tak sempurna'...tapi 1 je..


alangkah cantiknya kalau pelakon shima ni betul2 pakai tudung kan..sejuk mata memandang..ingat dia pakai..rupenya tak lagi =_=
semoga dia berubah slow2 lepas ni....macam diana amir.. :D

berapa bintang : 3 bintang....



ha..cerita ni best sikit dari cerita tadi..kenapa?sebab ada zizan yang jadi kura2..hehe :D tahu2 la kalau ada zizan lawak la dia cakap..nanti tengok ek...download2.. ;)

bintang : 4 bintang...


Salam Sayang...