Cuti hujung minggu di terengganu..

Assalamualaikum ;)

Entry hari ni takde gambar..lupa nak ambik.huuu.. 

Semalam bertolak dari kl ke kuala terengganu..saja cuti hujung minggu kat sini sambil hantar mak dan adik balik rumah abang kat ganu..suami lak dah temujanji dengan geng kerja dia nak g candat sotong..semangat tuh g petang sabtu sampai la pagi ahad ni..insyaAllah tengahari esok hari ahad balik kl..kejap je dapat cuti sini..sedih tak dapat jalan lama..terengganu banyak kenangan wooo..hehe

Bila sampai ganu,segala kenangan teringat dalam fikiran ni..kenangan belajar kat unisza,kenangan bertemu jodoh pun kat sini..haha..mula la fikir dulu camna..ada kenangan pahit,ada kenangan manis..

Teringin jugak nak melawat guru dulu..tapi tak sempat..lain kali la..

Selamat hari guru kepada yang bergelar guru., ;)

Kek secret recipe..mengidam!!!

..Assalamualaikum ;)

Hai, masa pregnant tengok kek pun jemu..bagi la kek apa pun makan dua suap camtu je pastu tak boleh telan jemu..masa birthday mak hari tu pun punya la kak bagi kek indulgence yang super sedap tuh..just makan 1 slice je pastu tak nak..sekarang?? Hui, habis je pantang mulut terus rasa nak makan kek..kek indulgence pulak tuh! Amboi! Mengidam lepas beranak la pulak..sampai mimpi2..sape suruh tak makan masa pregnant.hehe

So semalam cuti hari sabtu suruh la suami berhenti jap kat kedai secret recipe..alang2 nak g jalan rumah kak..amboi! Kemain dila beli 2 jenis kek..turkish dan indulgence..1 slice pun jadi la asal lepas gian nak makan..hehe..punya la mahal kek sekarang eh..dah naik harga..benci tapi tetap nak! Yang harga rm6.80 dah naik rm8.80..turkish kek? Rm11.80 dah!! Gst punya pasal! Sape cakap gst barang makin turun?? Penipu..huhu..tiba2 marah.. Sebab dah lepas gian makan kek..haha 😜

Lepas makan kek petang tu, suami kata sedap la pulak kek..lama tak makan..malam tu terus dia ajak g makan kat kedai terus..punya la ramai kat kedai secret recipe tuh..rupanya pakat beli kek untuk mothers day..oooo i see..


Kami makan banyak..tak sah tak order banyak..hehe.. Pie daging kambing black pepper..suami ler order..sedap jugak..kek jenis lain pulak order..kek apa ntah namanya..lupa..hehe..jenis coklat pekat dan ada krim sedap bawahnya..suami order spageti oglio olio favourite dia..me order nasi goreng secret recipe..dah banyak kali makan nasi goreng ni..sedap..ada satay..

Kek turkish petang tu...dah kena godek ngan anak..ambik gambar masa dah nak habis..hehe..sedapnya..nak lagi!! 😄 habis duit beli kek je lagu nih..😜 bye!