~ hepi birthday ~



birthday??birthday sape??hehe...bukan birthday kaisara(tiba2 nak dipanggil kaisara :P),mahupun cik abang..bukan2!habis tu??hee

sebenarnya hari khamis kelmarin dulu kaisara g rumah kawan kat sini....birthday suami dia...iaitu kawan kepada kawan cik abang kite...diorang ni baru je kahwin dan duk sini..so rumah pun baru lagi dan isteri dia pun baru nak biasakan diri kat sini..tak tahu nak wat surprise camne..jadi kawan2 la yang tolong.. :)

seperti biasa la..dah lepas 2 3 hari baru sempat kaisara nak pos gambar kat sini.. :D nak buat camne,laptop ni tak boleh nak transfer gambar dari kamera..tak tahu kenapa,,so sekodeng laptop cik abang dulu la baru leh transfer gambar...hehe.. :O

petang2 lagi hari tu kaisara dan kawan2 yang dah kahwin tolong wat makan2 untuk sambut birthday tu..ala,wat donut dan kuih keria je..yang kelakar,tiba2 cik abang dia balik petang tu..ape lagi,gelabah la isteri dia takut tak jadi surprise..tapi takpe..dia tak perasan sebab makanan utama mee kari still takde lagi,.mee kari dan kek ditempah dari kak ima..so kat rumah dia takde makanan pape pun..yang pelik just kitorang la..kenapa tiba2 ada kat rumah diorang kan?kitorang pun jawab la tengah main masak2 ni...pandai tak?haha... :r

bila dah maghrib baru la suami dia nak keluar..g mana?tak tahu ler..rumah kawan la kot...isteri dia dari tadi duk gelabah ni,bila suami aku nak keluar...biasanya takde masa ni..hehe...bila dah keluar ape lagi,cepat2 la kitorang ambik mee kari dan kek dari rumah kak ima tuh..donut dan keria dah siap digoreng..yang tinggal tunggu kawan2 suami dia datang dan cara nak buat suami dia balik cepat2...camne?? :brow

kitorang suruh dia telepon tipu ada hal kecemasan...cepat giler suami dia balik..dan balik tanpa kitorang sedar!tiba2 pintu terbuka dan masa tu kitorang tengah borak!ape lagi..automatik la kawan2 suami dia cakap hepi birthday! :party walaupun dengan masing2 terkejut..haha..ape isteri dia tipu?dia cakap tangan dia terkena minyak panas,melecur!lari la suami dia balik!hehe.. pandai kak syalina tu.. :P

~ ni semasa duk tunggu suami dia balik :mj ~
~ bila dah balik kena baling ngan telur dan tepung..biasa la laki..haha...yang mana 1?yang kena pegang kepala tu...hehe..dekat sejam jugak la diorang ni main2 baling telur...macam kanak2 diorang ni..tapi best..bila lagi nak main2 kan?birthday je boleh..hehe ..mana kitorang yang perempuan?dalam bilik lain.. ~


~ mana 1 cik abang kita?hehe ~

~ha..ni la isteri dia..kawan kitorang..kak syalina..^_^ ~
~ kek coklat moist ~

ok..ini pula makanan yang dijamu malam itu...

~topping coklat donut tu saya buat tau..cedap..hehe.. :P~
~ mee kari pun sodap ^_^ ~
~ haa..yang ni saya buat special dari rumah sendiri tau...warna warni gitu...inilah puding jebat! hehe ~


dah la..sekian.... 8)


Salam Sayang...

~ Segmen: Doodlify Me by Nanabyte ~





disebabkan tak tahu nak buat pe..join segmen lagi la jawabnye...hehe...duk berkenan ngan segmen ni...

nanabyte suruh letak gambar dia nak lukis nanti(kalau terpilih la ye) hehe...
:
:
:
:
:

taraaaa!!!


gambar masa g rumah akak kat johor..;)


nak tag :
dyabunga
dan semua yang baca post ni ;)


Salam Sayang...

~ MegaGiveAway by Penmerah.com ~





ditag oleh cik awa untuk join giveaway ni...^_^..jom ramai2 join...lebih kurang 60 hadiah untuk dapat free2..klik banner ye untuk maklumat lanjut...

mangsa tag :


Salam Sayang...

~ 1st Giveaway Forever Young By Nazihah Hsn ~



klik banner untuk join...;)



hari ni dua orang sekali tag dila join giveaway...1 giveaway yang ni, 1 lagi yang lain...so,jom masuk...hehe...
di tag oleh cik lily..

sebab nak pensil case ni : suka sangat2 bila tengok warna dia..pink!hihi... ;)..pensil case ni handmade from kawan nazihah...so sesuai la ngn dila yang gilakan handmade kraft...kalau dapat ni dila nak guna g belajar kat usim  nanti.. ;) tu je...


at least tag 4 orang kawan blog anda..yang bertuah di tag ialah...

qasehnya rania
haruno hana
cikharty
ayumi


Salam Sayang...

~ kad birthday+love ~





kad ni ditempah oleh adik afifah untuk birthday cik suami dia...sweet kan?hihi...dila tak tahu sangat warna yang sesuai untuk lelaki ni..dan ini first time buat untuk orang tempah..so dila duk fikir2 warna dan corak camne...tiba2 dapat idea nak wat kad tema 2 in 1...

birthday + love..sebab untuk cik suami kan..biar ler romantik sikit.hehe...hitam,merah dan putih..hitam lambang menawan...merah tandanya cinta dan putih itu suci..wah2! xD pakar cinta la konon..terpengaruh ngan buku2 cinta.. <3 jom tengok..harap2 dia dan cik suami suka.. :tup



~ colour merah nampak tak jelas sebab kamera ni ntah la..sejak akhir2 ni xbetul..huhu ~
~selepas di flash ~









dan ni video cara nak buka kad ni...sory kalau gelap...


Salam Sayang...

~ blog reviewing by haruno hana ~





cik adik manis,nampak tak banner kat atas tu?dia ditag oleh hana sendiri untuk join segmen ni...jom join ramai2! :D


di tag :


Salam Sayang...

~ gift for my sister (^_^)






tak mau cite panjang2...jom terjah gambar bawah ni...guestbook ngan poster nama yang ringkas sangat2 untuk my sister yang nak kawin... ;) dah lama siap..hari rabu lepas,tapi baru sempat post hari ni.. sory tau gambar gelap sikit,,kamera buat hal ler..huhu..


















dah habis dah..penat upload..hihi.. :P


hari ni kena siapkan tempahan birthday card...first time ambik tempahan..doakan ia menjadi tau..tq dear ;)




Salam Sayang...