~ hepi birthday ~



birthday??birthday sape??hehe...bukan birthday kaisara(tiba2 nak dipanggil kaisara :P),mahupun cik abang..bukan2!habis tu??hee

sebenarnya hari khamis kelmarin dulu kaisara g rumah kawan kat sini....birthday suami dia...iaitu kawan kepada kawan cik abang kite...diorang ni baru je kahwin dan duk sini..so rumah pun baru lagi dan isteri dia pun baru nak biasakan diri kat sini..tak tahu nak wat surprise camne..jadi kawan2 la yang tolong.. :)

seperti biasa la..dah lepas 2 3 hari baru sempat kaisara nak pos gambar kat sini.. :D nak buat camne,laptop ni tak boleh nak transfer gambar dari kamera..tak tahu kenapa,,so sekodeng laptop cik abang dulu la baru leh transfer gambar...hehe.. :O

petang2 lagi hari tu kaisara dan kawan2 yang dah kahwin tolong wat makan2 untuk sambut birthday tu..ala,wat donut dan kuih keria je..yang kelakar,tiba2 cik abang dia balik petang tu..ape lagi,gelabah la isteri dia takut tak jadi surprise..tapi takpe..dia tak perasan sebab makanan utama mee kari still takde lagi,.mee kari dan kek ditempah dari kak ima..so kat rumah dia takde makanan pape pun..yang pelik just kitorang la..kenapa tiba2 ada kat rumah diorang kan?kitorang pun jawab la tengah main masak2 ni...pandai tak?haha... :r

bila dah maghrib baru la suami dia nak keluar..g mana?tak tahu ler..rumah kawan la kot...isteri dia dari tadi duk gelabah ni,bila suami aku nak keluar...biasanya takde masa ni..hehe...bila dah keluar ape lagi,cepat2 la kitorang ambik mee kari dan kek dari rumah kak ima tuh..donut dan keria dah siap digoreng..yang tinggal tunggu kawan2 suami dia datang dan cara nak buat suami dia balik cepat2...camne?? :brow

kitorang suruh dia telepon tipu ada hal kecemasan...cepat giler suami dia balik..dan balik tanpa kitorang sedar!tiba2 pintu terbuka dan masa tu kitorang tengah borak!ape lagi..automatik la kawan2 suami dia cakap hepi birthday! :party walaupun dengan masing2 terkejut..haha..ape isteri dia tipu?dia cakap tangan dia terkena minyak panas,melecur!lari la suami dia balik!hehe.. pandai kak syalina tu.. :P

~ ni semasa duk tunggu suami dia balik :mj ~
~ bila dah balik kena baling ngan telur dan tepung..biasa la laki..haha...yang mana 1?yang kena pegang kepala tu...hehe..dekat sejam jugak la diorang ni main2 baling telur...macam kanak2 diorang ni..tapi best..bila lagi nak main2 kan?birthday je boleh..hehe ..mana kitorang yang perempuan?dalam bilik lain.. ~


~ mana 1 cik abang kita?hehe ~

~ha..ni la isteri dia..kawan kitorang..kak syalina..^_^ ~
~ kek coklat moist ~

ok..ini pula makanan yang dijamu malam itu...

~topping coklat donut tu saya buat tau..cedap..hehe.. :P~
~ mee kari pun sodap ^_^ ~
~ haa..yang ni saya buat special dari rumah sendiri tau...warna warni gitu...inilah puding jebat! hehe ~


dah la..sekian.... 8)


Salam Sayang...

6 comments:

  1. mak aihhhhhh. meriahnye. makanan pun nmpk sedap. lbh² lagi yg name jebat tu. hee. slurppppppp. ;)

    ReplyDelete
  2. wah.....kemain meriah no....hepi je tgk korang...

    mne cik abg kaisara (tukar nama gak,huhu)?nk tgk2..huhu

    ReplyDelete
  3. @9nOl4 : mmg meriah pun..best.. ;)
    hehe..makanan jebat tuh warna warni gitu.. :D

    ReplyDelete
  4. @ayumi comot :
    hehe..cik abg yg pakai baju sempoi tu..rock n roll..yg buat peace!hehe :D

    ReplyDelete

~ dAh hAbis bAca daH??tiNggaLkaN koMen ye...TQ;)