~ baru ku tahu di sana masih ramai ~

Salam pagi ahad...harap semuanya sihat2 belaka...

Tadi duk jenguk2 blog mama mia..nak tengok sape yang dah sertai segmen terbaru mama...dila petang2 sikit dila leh join sebab sekarang ada kerja sikit..ok mama? :)

tapi bila duk jenguk blog mama..dila jumpa 1 blog yg ada blogger ttc journey..baca baca dan baca..hati tiba2 jadi sedih dan bersimpati..jumpa blogger yang senasib dengan dila..baru tahu sana masih ramai yang semuanya inginkan zuriat tapi belum tiba masanya..dan rasa rendah diri sangat2 sebab tahap kesabaran diorang lagi tinggi dari dila! Ada yang tunggu 1 tahun lbih..ada yang 3 4 tahun..respect dengan diorang sebab tak putus asa dan usaha dengan kesabaran tinggi yang diorang ada...me??

dila pun usaha dan tawakkal kepada Dia..usaha kerohanian yang paling banyak sebab sini susah nak buat perjumpaan doktor..ubat pun susah..xpe..tunggu malaysia nanti..tapi hati mana tak sedih kan bila orang asyik tanya..bila asyik tanya dan kawan2 dah nak jadi mama,tahap kesabaran makin turun..tapi boleh kawal lagi..cuma sekarang nak duk diam2 kat rumah..tenangkan fikiran dan tinggikan kesabaran..fikir benda lain..dan banyakkan bercakap dengan Tuhan..itu lebih baik..kan?

Tunggu tunggu dan tunggu...saya percaya Allah akan berikan yang terbaik..kalau ada alhamdulillah..kalau xde, xpe..belum tiba masanya..for ttc blogger, i will follow u..untuk menjadi sabar seperti anda! for my friends,please dont ask me again..duk diam2!

~Segmen "Saya Blogger Hot" by Chegu Along~




saya ditag oleh adik manis hanamiko sakura..kalau xsilap la sebab dia tag dah lam..tapi baru hari ni sempat join..huhu..sorry ye.. :)

saya tak sesuai kot jadi blogger hot..huhu

mangsa tag :

haruno hana
intan wandalaara
arelan

Salam Sayang...

~ tired ~



kat mana jual benda on off ni??kan best kalau betul2 boleh pasang camtu..haha..

~ tired with some people that always ask me the same question! ask every month..i think u sick than me~

so ada benda ni boleh la offkan their mouth quickly bila diorang baru je nak tanya...

~ many people think after talk than think before talk..terlajak perahu boleh diundur,terlajak kata2 nak undur camne dah bila orang tu dah terasa..



Salam Sayang...

~ selamat hari guru ~



Assalamualaikum...

Nak update pendek je..mata dah mula kuyu nak tido..hihi...

just nak wish selamat hari guru kepada rakan2 blogger yang jadi cikgu...kepada cikgu2 saya dari sekolah rendah hingga ke peringkat universiti..dan tak lupa juga kepada kakak saya,kakak ipar dan ibu bapa yang telah mendidik saya dari kecil..jasa kalian teramat2 banyak...hanya Allah yang mampu membalas..

Jasamu dikenang...luv u all! ;)

Pencuri!



Ape yang korang buat kalau rumah dimasuki pencuri?mesti trauma dan tak leh duk diam kan?huhu..rumah kite kat malaysia dah 3x masuk pencuri...3x ok!eee...rasa geram sangat2 ngan pencuri tu..still xdapat tangkap...tapi rasanye kanak2 kot sebab benda yang diorang ambik tu ada yang tak munasabah kot..barang yang hilang 1st duit rm100 dan hp yang rosak..2nd butang baju yang berwarna emas..padahal warna je emas..hihi..3rd duit rm50..kunci kereta ngan kad bank xambik lak..nampak sangat ko xcerdik dan still budak..kan?ketiga2 ni berlaku bulan pose tahun lepas..3x dalam bulan yang sama..dasyat...

Yang lagi dasyat masa duk hostel u..pencuri tu masuk dalam bilik..time kitorang tengah tido..rasa kena pukau sebab tengah study n borak n bangun2 dah tertido..takkan tengah borak boleh tertido kan..haiyoo!habis la dia nampak kite tido..nasib xbuat pape..sanggup diorang pecahkan cermin tingkap nak masuk hostel...huhu

Yang terbaru ni kes pencuri kat jordan ni..ingat negara arab xde kes pecah rumah ni..ada jugak..ni pun hidup kena hati2..dah banyak rumah kena pecah dan barang berharga hilang..yang terbaru rumah kawan rapat kita yang dah kawin..tengah syok2 diorang berjalan beli barang,tiba2 tuan rumah telepon nak jumpa...tuan rumah gitahu sape ada kat rumah sebab pintu rumah terbuka...apa lagi..cepat2 la dia balik..nasib dia baik..Allah nak pelihara rumah tu dan nak tunjuk sape pencuri tu..kawan kite masuk rumah dan cek barang hilang...masuk bilik tengok barang baju bersepah...berpaling dari belakang,tengok belakang pintu...tahu apa ada??someone menyorok belakang pintu siap tutup badan ngan kain pelikat dan selendang!uish!!menakutkan..huhu.dua2 duk kelit mata...pandang....abang ada orang!tu je dia mampu cakap..yela..tengah berdebar kan..huhu...pencuri tu budak umur16 tahun..jiran sendiri...nangis dan terketar2 orang dapat tangkap dia. .polis cepat giler tangkap..1 hari dah siap nak wat perbicaraan..polis malaysia?xpayah la..kata nak ronda depan rumah kite..nak cari orang tu..dah setahun tak jadi pe pun..bukan semua polis..tapi camtu la...huhu..

So..nak pesan kat sini..jom kita sama2 jaga rumah kita dan yang penting jaga diri kite..risau sebab sekarang manusia ramai ikut nafsu nak duit je kerja...yang penting keselamatan kita..cek rumah kalau dah kena pecah..risau kot2 pencuri menyorok dan bawak pisau..kat sini bawak diri je..ok..

Mode : tengah berjaga2 bila cik abang takde kat rumah..siap letak parang kat tepi katil...:p


segmen : up follower & tambah kenalan




ni segmen kedua untuk hari ini.. ;) seperti biasa kalau nak join klik banner ye...

jumlah follower kite tak ramai macam orang lain..just 328..tapi syukur sangat2 sebab walaupun tak ramai,ada gak yang sudi komen kat sini..dan dah jadi mesra..thank you ;)

asal kelahiran : KELANTAN... <3



Salam Sayang...

~ segmen : blogwalking sampai lebam..




http://norumara.blogspot.com/2012/05/segmen-blogwalking-sampai-lebam.html

lamanya saya tak join segmen kan? hari ni rasa rajin pulak nak join2 segmen ni..dan hari ni jugak saya nak blogwalking..tunggu ye ;) Segmen ni di tag oleh mama mia..thank u mama :D cantik kan header mrs erry ni..jom join untuk tambahkan kenalan...:D

kenapa mesti blogwalking kat blog saya ni??
sebab bila korang blogwalking kat sini dan tinggalkan jejak,konfem saya akan melawat blog korang juga..walaupun terlewat 1 2 hari..biasa la..hidup kadang2 sibuk,kadang2 tak..hee :) dan bila blogwalking,automatik saya akan follow.. suka tak?hehe :D ok..selamat bersegmen dan blogwalking sampai mata lebam ye..takpe..demi mencari kenalan baru.. mana tahu berkawan di alam maya akan berjumpa face to face esok2..takde siapa yang tahu apa akan jadi esok... ;)

tag :

fiza
ayu

Salam Sayang...