hiasan ruang tamu



Assalamulaikum;)


Tahun lepas lain, tahun ni nak lain lagi..apa tu??design hiasan ruang tamu..hihi..tahun lepas blurr xtahu nak hias ruang tamu rumah dila camna..ruang boleh dikatakan sempit juga tapi kalau dihias dengan cantik rasanya akan nampak luas..kan...so duk bosan tengok hiasan rumah sama je..apa kata kita ubah nak??gambar lama rumah dila ada tapi xcantik..xnampak penuh 1 ruang tamu..xsempat ambik gambar betul2 terus ubah kedudukan sofa...buat lak masa suami xde kat rumah..punya la excited tolak sofa berat sorang2..suami balik terkejut bini dia buat sorang2 macam laki!haha,..so nanti dila nak tunjuk hiasan terbaru ruang tamu dila..tengah renovate..tunggu ye dalam episod akan datang..huh! macam drama..hehe

kat bawah ni gambar diculik dari pakcik google untuk siapa2 yang tengah blurr xtahu nak hias camna kan..simple dan xbanyak barang itu yang penting;) selamat mencuba:)















Salam Sayang...

Duit syiling jordan dan mesir:)

Assalamualaikum:)



Ok..kat atas ni antara duit syiling jordan dan mesir...yang ada 10,1/2&1/4 tu duit jordan manakala yg 1 genih dan 50 qurush duit mesir..sungguh!! Rindu betul dengan dua negara ni..kalau xpergi sampai bila saya xtahu pasal dua negara ni camna keadaan dia..adakah indah khabar dari rupa?kena pergi sendiri tu..hehe

Dan dari negara ni la saya tahu camna duit diorang digunakan..camna cara mereka bercakap dan budi mereka..xsemua orang arab kasar,ada yang lembut,ada yang buat kerja sungguh2 dan ada main2 buat kerja..atas sikap masing2 la kan..ala sama macam kita kat malaysia je..hehe

Cuma pengalaman tu benar2 xleh dilupakan..pahit manis semua ada..kat jordan jugak saya belajar menjadi suri rumah sepenuh masa..balik malaysia separuh masa..:-p

rindu,rindu rindu...harap dapat pergi lagi menimba pengalaman di sana..kali ni bawak anak yang dah besar..bila agaknya ye..:) insyaAllah..

Selamat malam blogger sekalian..Assalamualaikum;)

I'm back!

Assalamualaikum...

Wah! Dah lama saya menyepi..berbulan2...eh! Ke dah setahun? Hihi..belum setahun lagi...erm..sebenarnya on je blog,tapi jadi silent reader...terlalu sibuk sampai nak update pun malas..huu

Biasa saya banyak post benda2 yang nak disampaikan kat facebook je...senang taip kat status...nak tengok news feed memang xsempat..tapi sekali buka,banyak sungguh iklan! Terus tutup balik..hihi..

Now,nak cuba luangkan masa 5 minit update blog...update pendek2 pun jadi la kan...malam nak tido baru jadi silent reader and balas komen..hihi..alamak! Lupa banyak keje rumah dan assignment!! Ok, bye2! Assalamualaikum;) jumpa lagiiii...nah gambar kami bertiga..sempat lagi..hihi