gaya macam kakak!

assalamualaikum :)

eh rajin lak update blog hari ni..angin tengah baik dan xde kerja camni la.hehe..anak dila, 'aisyah 'ulya dah besar..baru setahun 8 bulan tapi gaya dah nampak macam kakak dah.hehe..perangai pun alhamdulillah dah ok dari dulu...makin matang dan berdikari..mungkin sebab dia memang tahu dah nak jadi kakak atau sebab dia jenis suka g sekolah..serba sedikit berdikari..

setakat ni tido dari kecik memang tido sendiri xyah ulik bagai..dah besar ni kadang2 mama yang tido dulu baru dia tido sendiri lepas penat main sorang2.bangun dia lak kejutkan mama papa..malu aih mama..budak kecik yang tolong kejutkan.haha..

ni gambar dia baru balik sekolah.hobi makan..balik sekolah terus makan sambil baca majalah.dengan toncang tinggi kat kepala memang gaya kakak! bye2! ;)

diy untuk meja hiasan..

assalamualaikum;)

sekarang start cuti semester..fuh! lega jap baru habis final exam..tapi kejap je! sebab dila just dapat cuti seminggu pastu kena praktikal dah..alamak! takutnya la hai..xpernah keje tiba3 kena keje.harap2 bos dan pekerja baik la ek.xkena buli.hehe

so cuti ni tersangatlah bosan..dah lama tangguh nak hias meja hiasan kat ruang tamu..sekarang bersepah barang atas meja tu xsusun lagi..sabar! kita wat slow2..banyak diy atau craft nak wat ni..yela tuh..kalau rajin.haha

hari ni start letak potpuri dalam bekas aiskrim..bentuk je cam kon aiskrim..bau wangi betul potpuri ni..beli kat daiso..rm5 jela kalau daiso..pastu rajin lak beli bekas kaca kat kedai rm5 gak..kedai dalam tesco..berkenan terus sambar.hehe..bekas kosong dila tampal manik tampal purple dan lukis love guna gam blink2 tu..ntah apa nama dia,lupa.haha.pastu sekarang rajin lak wat origami bintang..sakit tangan ok! lama xbuat camtu la..tangan dah manja.haha...ok la..jok tengok diy separuh siap ni.nanti dah siap susun atas meja baru ler tunjuk leklok ;) sory gambar diambil di atas mej kraf saya.agak bersepah..biasa la tengah rajin wat kerja :-P