Family baru !:-)

Assalamualaikum... :-)


Semalam kul 9 pagi dikejutkan berita my sister dah dibawa ke bilik pembedahan..actually kakak dila tu dah 2 minggu lebih dah kena tahan kat wad..sebab uri baby kat bawah..kesian dia..bosan kot duk hospital..kena tahan sebab takut something terjadi kan..dan pagi semalam dia dah keluar sedikit darah,so kena cepat2 bedah..


Dan Alhamdulillah setengah jam bedah selamat kedua2nya...dapat baby boy berat 2.77 kg :-).. So cute..dila dapat tengok gambar je sebab duk jauh..huhu..yang tak tahan,masa dila post gambar kat fb semua kawan cakap tahniah dila! Why?? Rupanya diorang salah faham..ingat tu anak dila! Hehe..padahal sebelum ni dah post dah kat fb yang my sister dah selamat lahirkan baby..ish,xbaca la tu :-)


Tengok gambar baby ni, makin menjadi2 xsabar nak timang anak sendiri ;-)





All about eve korean drama ;-)

Assalamualaikum..

Korean drama..sapa suka??:-) dila peminat cita korea gak..tapi xler tahap gilakan sangat2..just tengok bila ada waktu dan bila rajin je..tambah2 drama..aih,banyak episod tul kalau drama..biasanya copy cita ngan kawan tapi tengok tak..berat laptop jee +_+ ..

But kalau main cite kat tv,laju je aih tengok..tapi kadang2 tertinggal gak episodnya..hehe..meh nak cita..sekarang ada ditayangkan balik cerita 'all about eve' kat ntv7..haa..kul12-1 tengahari..dila baru perasan minggu lepas..dan baru episod berapa ntah sekarang..baru main lagi..tapi dila tengok gitu2 je..sebab dah tengok dulu..dah tahu cite dia camna..aih..cita lama nih..zaman dila kanak2 hingusan cita nih main kat tv..

Masa zaman hingusan tuh,punya la syok tengok cita ni..syok betul sampai mak panggil pun tak dengar..teruk punya perangai..hehe..tengok sambil sengih sorang2..time babak romantik la..tapi cita ni banyak buatkan kita geram..sebab ada perempuan yang iri hati dan asyik nak berlumba pasal kerjaya je..aih!memang geram3! Tapi sekarang tengok dah xgeram dah..dah tengok kan dulu..xde perasaan dah..haha

Sape xtengok lagi leh ler tengok sekarang..kalau ada masa la..jangan lak sambil masak sambil tengok..nanti hangit lauk atas dapur:-D daaaan dila suka sangat tengok pelakon heroin yang baik tu..cute betul! Siap rambut kerinting lagi..Sampai berangan tau dulu nak jadi pembaca berita macam dia..! Haha..lawak..padahal tengok kamera pun senyum2 kambing je tahu..tak gitu? Hee..ok..bye..nak layan baca buku cita..:-)

Worried!

Assalamualaikum...

2 3 hari xpost entry..feel tired nak buka laptop..sape suruh banyak berjalan masa hujung minggu sabtu ahad hari tu..ambik bengkak kaki n kluar urat2 kaki..hihi..


Ahad kelmarin banyak tul dila ngan suami merayau2..g k.l untuk lepaskan bosan dila ni..jalan kaki sana,jalan kaki sini..seronok! Dari kul8 pagi sampai 9 malam tanpa henti...tanpa rasa penat..tahu tak, since awal pregnant sampai sekarang memang makin menjadi2 hobi berjalan..suami pun sekepala hobinya..xkisah la jalan jauh ke dekat..asal keluar..tak penat cuma dila kena sediakan air botol untuk hilangkan letih berjalan..minum seteguk sambung jalan balik..dasyat kan..xpadan perut boyot..dah la semua pandang pelik..pelik sebab diorang ingat dak kecik mana tengah sarat ni..kecik betul.hihi..


Jalan2 balik rumah terus baring..kaki baru rasa bengkak dan tak rapat kt lantai..waa!! First time camni..dah la kasut xde tumit..memang rasa macam lepas berjalan atas lantai tanpa kasut!! Apa lagi..suruh suami urut..lepas urut terus tido ternganga xingat dunia..penat! Hehe

Daaaan..semalam isnin i felt xkena pada diri ni..baby dalam perut ni,..lepas hantar papa dia kul7 g keje, dia gerak aktif..tambah2 lepas makan kurma dan kismis..tapi kul9 ke atas iaitu masa untuk kira pergerakan dia, baby senyap..xgerak sangat..ok..dila rasa dia tido kot..xpela..dila tido jugak la..sampai la kul 11..penat semalam xhilang lagi..bangun2 baby just kick kejap je until 6 pm..nak kira pergerakan pun xdapat penuh 10 lagi..nurse bagi masa sampai kul9 malam..ok..cuba kejutkan baby..main2 pusat,minum ais..still slow dia gerak..rasa macam dia slow xaktif...mula cuak,,call suami..

Suami cakap ok,lepas dia balik keje kul7 malam kita g klinik...ok..alang2 g,nak scan..nak tengok anak mama ni..whats wrong with you..risau tau..biasaa bergegar2 perut baby tendang..serius,memang baby dila aktif..setiap hari kuat kick..dan perut kecik lagi rasa kuat kick..but semalam tak..huuu..

At 9 pm..kat klinik..tunggu giliran..amboi!! Dia dah start dah..baby dah mula kick kuat! Suami pun nampak dan saling berpandangan..haha..baby mama ni! Time duk klinik la start kick..time duk rumah tak nak kick! Why?? Jap g nak scan dah..marah mama ke duk klinik..hihi..dan time scan doktor cakap baby awak ni ok je jantung..tengok tu,siap geliat lagi..kuatnya tendang..kaki dan tangan tak duk diam..hihi..tanya doktor,she said mungkin baby awak penat kot sebab awak berjalan banyak ahad tu..dari pagi sampai petang la dia tido..amboi! Kuatnya dia tido ye..penat dari mama ye...:')


Lepas scan tu baru la dia ok..gerak sampai tengah malam..lega hati Allah je tahu..huhu..dan paling best doktor dah dapat detect jantina dia..hari tu xnampak..dan jantinanya?? Rahsia :-) hehe..Alhamdulillah hari ni selasa baby dah aktif balik dari pagi sampai sekarang...mama pun ceria:-)

Baby,bila kamu besar,mama nak bagi baby baca entry nih!! :')