Worried!

Assalamualaikum...

2 3 hari xpost entry..feel tired nak buka laptop..sape suruh banyak berjalan masa hujung minggu sabtu ahad hari tu..ambik bengkak kaki n kluar urat2 kaki..hihi..


Ahad kelmarin banyak tul dila ngan suami merayau2..g k.l untuk lepaskan bosan dila ni..jalan kaki sana,jalan kaki sini..seronok! Dari kul8 pagi sampai 9 malam tanpa henti...tanpa rasa penat..tahu tak, since awal pregnant sampai sekarang memang makin menjadi2 hobi berjalan..suami pun sekepala hobinya..xkisah la jalan jauh ke dekat..asal keluar..tak penat cuma dila kena sediakan air botol untuk hilangkan letih berjalan..minum seteguk sambung jalan balik..dasyat kan..xpadan perut boyot..dah la semua pandang pelik..pelik sebab diorang ingat dak kecik mana tengah sarat ni..kecik betul.hihi..


Jalan2 balik rumah terus baring..kaki baru rasa bengkak dan tak rapat kt lantai..waa!! First time camni..dah la kasut xde tumit..memang rasa macam lepas berjalan atas lantai tanpa kasut!! Apa lagi..suruh suami urut..lepas urut terus tido ternganga xingat dunia..penat! Hehe

Daaaan..semalam isnin i felt xkena pada diri ni..baby dalam perut ni,..lepas hantar papa dia kul7 g keje, dia gerak aktif..tambah2 lepas makan kurma dan kismis..tapi kul9 ke atas iaitu masa untuk kira pergerakan dia, baby senyap..xgerak sangat..ok..dila rasa dia tido kot..xpela..dila tido jugak la..sampai la kul 11..penat semalam xhilang lagi..bangun2 baby just kick kejap je until 6 pm..nak kira pergerakan pun xdapat penuh 10 lagi..nurse bagi masa sampai kul9 malam..ok..cuba kejutkan baby..main2 pusat,minum ais..still slow dia gerak..rasa macam dia slow xaktif...mula cuak,,call suami..

Suami cakap ok,lepas dia balik keje kul7 malam kita g klinik...ok..alang2 g,nak scan..nak tengok anak mama ni..whats wrong with you..risau tau..biasaa bergegar2 perut baby tendang..serius,memang baby dila aktif..setiap hari kuat kick..dan perut kecik lagi rasa kuat kick..but semalam tak..huuu..

At 9 pm..kat klinik..tunggu giliran..amboi!! Dia dah start dah..baby dah mula kick kuat! Suami pun nampak dan saling berpandangan..haha..baby mama ni! Time duk klinik la start kick..time duk rumah tak nak kick! Why?? Jap g nak scan dah..marah mama ke duk klinik..hihi..dan time scan doktor cakap baby awak ni ok je jantung..tengok tu,siap geliat lagi..kuatnya tendang..kaki dan tangan tak duk diam..hihi..tanya doktor,she said mungkin baby awak penat kot sebab awak berjalan banyak ahad tu..dari pagi sampai petang la dia tido..amboi! Kuatnya dia tido ye..penat dari mama ye...:')


Lepas scan tu baru la dia ok..gerak sampai tengah malam..lega hati Allah je tahu..huhu..dan paling best doktor dah dapat detect jantina dia..hari tu xnampak..dan jantinanya?? Rahsia :-) hehe..Alhamdulillah hari ni selasa baby dah aktif balik dari pagi sampai sekarang...mama pun ceria:-)

Baby,bila kamu besar,mama nak bagi baby baca entry nih!! :')

5 comments:

  1. Alhamdulillah.. semuanya ok :)

    ReplyDelete
  2. hehehe. baby lebih letih dr mama tuh. dilaaaa. take care tau sayangggg :DD

    ReplyDelete
  3. lame x singgah sini..tgk2 dah pregnant dah...thniah dila...mga baby sihat....hrp2 baby gurl....hehe

    ReplyDelete
  4. hehe.. baby pon pndai, diam2 & baik je bila jumpa doc ;-)

    takpe la..harap hujung minggu je nk jln2 pon kan.. tp, apa2 pon ttp kna jaga diri & kndungan kan

    ReplyDelete
  5. jaga diri baik2 ei... dia dah bangun lah tuh masa sampai klinik tu kan.. heee~~

    ReplyDelete

~ dAh hAbis bAca daH??tiNggaLkaN koMen ye...TQ;)