~ suami isteri ~

Assalamualaikum...


Situasi A :

Isteri duk hidang makanan kat suami...tunggu respons suami..tapi suami duk diam je makan makanan tu..

Isteri : bang,sedap ke tidak? Diam je tu..ke tak cukup garam? Manis? Masin?
Suami : xde la..dah sedap dah ni...
Isteri : dah duk diam je...ce bagi respons sikit..


Situasi B :

Isteri duk hidang makanan kat suami..

Suami : masin la yang..terlebih garam..
Isteri : yeke..tadi rasa ok dah..makan jela..komen pulak..mujur masak je..
Suami : =_=

ramai kan camni.. sampaikan suami xtahu nak diam ke nak jujur gitahu..kesian..hihi..suami kena tahu..isteri ada yang jenis suka ditegur untuk baiki kelemahan masakan tu..ada pulak xboleh ditegur...asal masak sudah..so suami2, tengok dulu jenis isteri anda ye..;)

15 comments:

  1. hihi...betul tu...besarnyer pengorbanan isteri ni sabar je gan sikap suami kan :) mcm my mum...hihi

    ReplyDelete
  2. hargailah si isteri selagi masih ada....hihihi

    ReplyDelete
  3. besar pengorbanan isteri... yg mana ibu kita juga..

    ReplyDelete
  4. sayangilah isteri yang x pernah berhenti menyayangi si suami....hargailah pengorbanan yang telah dilakukan oleh isteri walaupun sebesar zarah pun... :)

    ReplyDelete
  5. btl kata wanie..hargailah si isteri selagi masih ada

    ReplyDelete
  6. suka kata2 ni...bila pula nak jadi isteri ya..hehe

    ReplyDelete
  7. haha. tu lah ppuan. serba tak kene. ;)

    ReplyDelete
  8. haha ! dh tu nak buat cemana. perempuan ouh perempuan . kena cri hubby yg penyabar nk lyn karenah

    ReplyDelete
  9. hee.. tapi suami isteri yang macam tu memang sweet =)

    ReplyDelete
  10. =) xlama lagi akan merasa jadi isteri..macamane agaknye nanti nak uruskan semua

    ReplyDelete
  11. hehehe.. baru ckj tau situasinya....

    ReplyDelete

~ dAh hAbis bAca daH??tiNggaLkaN koMen ye...TQ;)