~ success dunia akhirat~

Assalamualaikum...

Blog sepi dua hari..bila hujung minggu,pengunjung di blog pun makin kurang...yela..semua orang nak berehat kan..sebab tu saya pun berehat..takde mood update bila blog sunyi sepi...huu...-_-||

Berbalik pada topik..ramai manusia sekarang asyik mengejar kejayaan dunia tanpa mengambil peduli kejayaan akhirat..buktinya?ramai yang bekerja sampai tak ingat nak solat,ramai yang belajar tapi sembahyang tak nak..ha,yang ni dila masih ingat time duk matrik dulu..one of my roomate tak nak solat..asyik belajar2..walaupun dah disuruh banyak kali..memang nampak sangat dia belajar bukan sebab Allah..just to make people proud bila dia dapat result gempak..sorry ye..result gempak just manusia yang nampak..tapi Allah xkisah pun..Allah xredha sebab yang Allah suka result amalan untuk akhirat..

Yang paling seronok dan senang hati bila melihat orang yang bekerja keras,tapi masih lagi menjaga waktu solat,sempat lagi berzikir..yang belajar memang belajar bersungguh2 dan banyak jugak solat,baca quran agar mendapat keberkatan dan kejayaan dunia akhirat..bangga melihat mereka..dan akan berusaha menjadi seperti diorang..macam mana orang sekeliling anda??




(⊙o⊙)? →_→ ←_← Opss! Marah ke i letak gambar ni?gambar keturunan saya yang memang i minat sangat2..marah?xkisah..yang penting isi yang ditulis tu..huahaha..↖(^▽^)↗

4 comments:

  1. yaa..betul...apa yg ditulis er ditaip tuu...

    ReplyDelete
  2. of coz la suka.pemimpin paling saya respek tu.hehehe..ustaz pernah ajar pasal perumpaan dunia & akhirat.dunia tu gelas, akhirat tu teh.kalau kita order gelas, gelas jela kita dapat tapi kalau kita order teh, teh & gelas kita dapat.sama la ngan dunia akhirat.kalau kita kjar dunia semata, dunia jela kita dapat.

    ReplyDelete
  3. betul tu kak dila. paling suka yg bkerja keras tp solat tak tinggal tu. rezeki mereka sangat berkat, insyaAllah.. :)

    ReplyDelete
  4. sokong rafflesia.....pulun laaa keja banyak mana pun,mesti xpuas dengan gajinya kalau xsolat..Gambar tok guru tu terbaekk...hehehehe

    ReplyDelete

~ dAh hAbis bAca daH??tiNggaLkaN koMen ye...TQ;)