Cerita Oz the great and powerful best!!

Assalamualaikum..





Haa..semalam jalan2 kat alamanda..saja keluar ronda2 ambik angin..g dating kejap..cuci mata..nak shopping kang xboleh sebab barang kat alamanda mahal..hoho..

So duk jalan2 dalam alamanda tuh,boleh pulak suami ajak g tengok wayang..katanya teringin nak tengok cite terbaru yang keluar 7 mac hari tu..eh,baru la tu kan..apa lagi..dengan perut boyot masuk wayang..tapi dah pesan kat baby awal2 dah..sabar ye..papa n mama teringin nak tengok cita baru nih..macam syok gambar dia..hihi..





Dan hasilnyaaaaaa....

Memang best sangat2 cita nih!! Tambah2 tengok dalam bentuk 3d..wah! Memang rasa real..dengan suasana animasi dia cantik..tempat dia laaaagi cantik..kalau dila dapat duk situ..xnak balik!! Hihi..

So tengok la cite ni ye..lucu ada,sedih ada,excited nak tahu seterusnya pun ada..biasa tengok wayang malam2 dila dah menguap dalam tu banyak kali..kali ni excited dan teruja sangat tengok tempat menarik dan jalan cita best,xmenguap langsung dila! Balik habis cita kul2 ok! Hihi..semangat2..kesian baby asyik berjalan je mama dia..nasib cita ni xbising..

Ok..bawah ni sinopsis dia..

'Disney’s fantastical adventure “Oz The Great and Powerful,” directed by Sam Raimi, imagines the origins of L. Frank Baum’s beloved character, the Wizard of Oz. When Oscar Diggs (James Franco), a small-time circus magician with dubious ethics, is hurled away from dusty Kansas to the vibrant Land of Oz, he thinks he’s hit the jackpot–fame and fortune are his for the taking–that is until he meets three witches, Theodora (Mila Kunis), Evanora (Rachel Weisz) and Glinda (Michelle Williams), who are not convinced he is the great wizard everyone’s been expecting. Reluctantly drawn into the epic problems facing the Land of Oz and its inhabitants, Oscar must find out who is good and who is evil before it is too late. Putting his magical arts to use through illusion, ingenuity–and even a bit of wizardry–Oscar transforms himself not only into the great and powerful Wizard of Oz but into a better man as well. '

Ok..selamat menonton:-)

3 comments:

  1. mcm best je.. tap, nanti lah.. nak ajak kakak g.. heee~~

    ReplyDelete

~ dAh hAbis bAca daH??tiNggaLkaN koMen ye...TQ;)