~masak pe ye?~

Assalamualaikum...;)


Entry baru update selepas balas komen2 korang...lambat jejak lagi..huhu..xde idea nak tulis pe..macam tu ler..bila nak tulis xtau nak tulis pe..bila nak tido,macam2 idea datang..mencurah2..dush! Geram.. takkan nak taip time tengah ngantuk kot..hoho..




Nah! Menu berbuka semalam ngan sahur..makan ni je..malas nak masak macam2 sebab jemu dah nasi..makan pun sikit2 je..huhu..ape ni?? Ayam goreng kunyit berempah..resepi baru jumpa semalam..sedap jugak rasa rempah2.. taip kat google konfem jumpa;) bukan nak bagi terliur time puasa tengah2 ari.xmau sangka buruk na bulan pose..hihi




Ngan begedil daging..siap berkelit2 gitu gambar..xyah terliur ye..biasa je aih..bukan macam hotel:p

So baru nak masuk topik sebenarnya...=_= topiknye...jom kongsi menu yang adik2,akak2,pakcik2,saudara saudari makan dan masak hari ni...xpun lauk yang korang nak beli kat bazar hari ni..dila xtahu nak masak ape dah aih..bila awak2 gitahu,ada la sikit idea nak makan pe...boleh ye..tinggalkan komen anda ^_^ terima kasih...

11 comments:

  1. baru lepas sahur ni. huhu. nak resepi begedil. ;)

    ReplyDelete
  2. sarah makan yg biase2 je.. maklumla, jauh dari kg halaman

    ReplyDelete
  3. semalam menu saya mee goreng..hari ni tak tau lagi apa..:)

    ReplyDelete
  4. kalau dah jemu makan nasi buatlah mee kari..

    ReplyDelete
  5. ayam tu nampak sedap....salam 14 ramadhan dila...

    ReplyDelete
  6. kalau dila tak sempat nak buat entry bila ada idea... elok dila sediakan satu buku nota kecil... bila ada idea terus tulis... tulis isi2 penting je... sy selalu buat macam tu....

    begedil memang sedap... ;)

    ReplyDelete
  7. wahh rajin jgk ni..hehe..ayu beli ja tak sempat masak..huhu

    ReplyDelete
  8. sekarang ni makan biasa2 je kat umah.. so tak dpt bg idea ah..

    ReplyDelete
  9. wini nak makan ape tah... tak terfikir lagiks (^___^)

    ReplyDelete
  10. sedapnya... hari2 makan nasi, jemu dah.. nak makan benda lain, kang perut ni meragam sebelum waktu bbuka. hukhuk.. :(

    ReplyDelete

~ dAh hAbis bAca daH??tiNggaLkaN koMen ye...TQ;)