~ wadi rum~


sambungan entry ni...nak tahu lebih lanjut pasal wadi rum, klik sini..sejarah wadi rum..


 tangan tengah peace tapi mata tengok lain...teruja naik keta ni..hehe..keta xde bumbung,so kena pakai topi,panas!


 opps! abaikan rambut abang yang makin panjang tu..huhu..tengok bukit kat belakang tu! :P


 cik arab yang bawak kitorang..tak aci tul tempat dia ada bumbung!

 nampak tak unta tu?kat sini ada je pakej naik unta g 3 perhentian ni..tak tahu lak bayaran berapa..kitorang tak nak naik..lambat nanti..hari tu g petra dah naik keldai,gayat..unta?lagi la gayat..huhu..kesian ko unta,,mesti penat kan bawak omputih tu..berat..:P tuan dia semuanya budak2..budak2 yang urus unta,fuiyoo!hehe..tapi jahat,,diorang main tampar je belakang unta tu suruh jalan cepat..:( keldai,lagi laa...

 perhentian pertama..panjat bukit berbatu2..tinggi..tapi tak larat la panas2..so separuh je kitorang naik..tu pun dah tinggi..tengok!berhenti rehat..sekali lagi,gayat!



 senyum keletihan..

 dah turun dah..

 perjalanan kedua..gua berbatu2 yang ada lukisan..




 nampak tak lubang tengah2 tu?dalam...so,kitorang kena jalan tepi2 tu je..sape2 gayat macam saya ni jangan pandang bawah ok! huhu
 yang dibulatkan tu lubang..so jalan tepi memang sempit dan kecil..kena jalan macam abang tu..dia excited!;)

 antara lukisan yang diukir..ouh!macam sayang je nak tinggal!;P



 perhentian ke 3..last..bukit berpasir..jalan sikit kaki tenggelam..kena jalan cepat2..tinggi tau..ketakutan,tapi ngada2 nak naik jugak...hee..








 abang la turun dulu,saya kepenatan! saya nak gelongsor..

 oh unta..nampak sangat ko kepenatan..cian awak..sabar ye..

 unta bawak 2 orang omputih ni..nasib kurus..hehe..alamak!nampak sangat saya 'tinggi'!

 tengok..ramainya manusia naik unta..semuanya omputih..selamat berjalan:)

penat!jom makan sotong goreng dari aqabah..sedap2..makan atas kete..hehe


setakat tu dulu dila cerita..macam banyak sangat je gambar..sory ye..gambar kitorang banyak..kalau nak tengok tanpa kitorang g search google images..haha :P next entry,wadi mujib! ;)


** entry ni untuk kenangan dila tua2 esok..leh tengok balik,kan kan..kot2 dah tak ingat cite perjalanan esok2, tengok la cite sini...:P **


Salam Sayang...

8 comments:

  1. Seronokkk !! Nak pegi.Huuu

    Akak memang comel !

    ReplyDelete
  2. bergamborrrrr di tgh panassss. huhu. nmpk best je. ;)

    ReplyDelete
  3. wah... g jalan kat padang pasir.. hehehe... naik bukit.. bestnyer.. panas...

    ingtkan kentang goreng.. rupa2 sotong..

    ReplyDelete
  4. comelnye ! hihi
    kecik je orangnyee

    ReplyDelete

~ dAh hAbis bAca daH??tiNggaLkaN koMen ye...TQ;)