~ part 2 : muzium kereta ~


sambungan daripada entry ni... makin bawah makin hebat kereta yang dila letak..saja nak suruh korang tengok entry ni sampai habis :P


koleksi duit jordan berzaman2..;)



kereta pertama yang dila suka;)













 kereta idaman yang kedua..(berangan)



 ouh!kereta ini muncul lagi! suruh beli ke?=_=

habis dah aih..hihi..banyak lagi kereta dan motor dalam muzium tu..tapi takkan nak tunjuk semua..penat tau ambik gambar ni..huhu

 ni je gambar kat irbid..kon aiskrim yang menarik perhatianku! warna warni! comel sangat2..banyak dijual tepi2 jalan irbid..
ni lak seorang pak cik dari petang sampai malam dia jual belon panjang tu..yang kesian,dia tiup belon tu sendiri tau ngan mulut dia,xpakai pun pam belon..mesti penat kan mulut dia..dila tengok sendiri depan2 dia tiup belon..dan belon digantung guna kayu..so dia pegang kayu la dari petang ke malam..laku ke?macam tak sebab takde pun nampak budak beli..kesian2..takleh tengok orang yang jual tapi tak ramai beli =_=

ok la..esok kalau sempat dila upload picture perjalanan yang kedua lak..aqabah dan wadi rum..esok pagi2 kul7 nak g wadi mujib lak..perjalanan ketiga..:) tempat air terjun yang paling cantik di jordan..tapi mencabar sebab ada panjat2 gunung, dalam gua ada air..moga2 selamat..tunggu tau (perasan orang nak baca blog ni) :P




Salam Sayang...

15 comments:

  1. cantiknya keta....x masuk angin ka kon ice cream tu letak cam tu ja....hehee...

    ReplyDelete
  2. muzium kete.. cane leh sesat moto kat situ? -__- kete dulu2 bile tengok design tak lawa.. tapi harga die.. ish ish..

    ReplyDelete
  3. comelnyeeee kon aiskrim tuuuuuu. kalerful lagi. dari jauh tengok mcm gule² pulak. hehe.

    ReplyDelete
  4. menarik....mama share kat page mama lah...

    ReplyDelete
  5. kereta2 tu sgt cantik..yg moden yg antik ohsemmm...kon aiskrim plak kalerful cantik sgt2 :)

    ReplyDelete
  6. koleksi kereta2 tu semuanya cantik2....

    kesian pulak dgn pak cik penjual belon tu.... sedih pula rasanya....

    ReplyDelete
  7. bestnyer panjat2 gunung.. bila la incik arif nak bawak g panjat2 gunung ni (^___^)

    ReplyDelete
  8. saya baca lah dila.. kereta yg menarik.. banyak duit nak beli tuh.. ala ingat gmbar wadi rum td.. hee~~

    ReplyDelete
  9. byk missed entry di sini..sbb bizi..x smpt bw..ni curik mase lunch hour smbl mkn.. =__=

    ReplyDelete
  10. teringin nye kete merah tu kak... @__@
    ohhhh tidakkkkk....!! kalau bolhe test drive pun jadilah..kekeke..

    ReplyDelete
  11. lawa lah kereta tu..cantik2.. byk nya jenis duit jordan..hihi

    ReplyDelete
  12. Rambang mate tengok kereta.Haha.
    Lapar plak tengok kon2 aiskrim tu.Sini malayisa takde

    ReplyDelete
  13. wahhhh best nye..menarik la kete 2..

    ReplyDelete
  14. wah cantik2 dan hebat2 la kereta nyer...

    kesian pula kat pak cik.. huhu.. sama la kita tak leh nak tgk org yang jual tapi xde org beli.. kesian.. huhu..

    ReplyDelete

~ dAh hAbis bAca daH??tiNggaLkaN koMen ye...TQ;)