~ apa nak jadi dunia sekarang? ~





tak busy..tapi buat2 busy..sebab tu tak post entry baru 2 hari dah.. :P tapi tiap-tiap hari buka tenet tengok berita..tiap-tiap hari jugak banyak benda-benda dan kejadian-kejadian yang tak diingini berlaku..tambah2 malaysia...

bab politik?xyah citer la..tiap2 hari ada je bab politik..xmau cite kat sini sebab dila tak nak tahu sangat..pening kepala..baca je boleh la..selain politik bab jenayah..yang ni menakutkan..banyak kan kes jenayah..tiap2 hari ada kes bunuh, simbah asid, rogol, ragut..adei..sekarang nak berjalan rasa dah tak selamat..dulu suka jalan sorang2..still rasa takde pape.sekarang tak mau dah aih jalan sorang2..kena ada guard ( cik abang mangsa)...hehe...yela..bahaya la sekarang..kes ragut pun tak henti2 lagi..lagi??



lagi kes perhubungan sosial yang makin membimbangkan..remaja sekarang dah ramai yang tak rasa segan silu pun nak bersosial,wat benda yang haram di sisi agama..ikhtilat berleluasa..banyak kes buang bayi,hubungan yang haram..baru ni isteri orang pun terlibat..manusia sekarang dah tak takut Tuhan ke?tak takut dosa pahala..na'uzubillah la..minta dijauhkan dari kita dan family kita ye..banyak2 ingat Allah dan dekatkan diri denganNya..risau =_=

dan dua tiga hari lepas terbaca entry someone yang mengatakan ada blogger yang buat contest tapi diri sendiri yang menang..guna blog lain tapi still dia yang punya..ouh..ada gak camtu eh?adei..tak elok tau tipu2 ni..susah payah orang lain masuk contest..hadiah nanti tak berkat hang dapat..umur dah masuk 20 an tapi still macam kanak2 nak main tipu2..huhu..tengok,tak pasal2 blog awak dah kena boikot dan orang dah tak suka..erm..macam2..

** macam mak cik joyah tengah membebel pulak kan?? ala..nak bagi peringatan je.. :P **



Salam Sayang...

14 comments:

  1. mcm2 dunia skang ni..dunia kahir zaman mcm tu larh..eh ye ke yg blogger buat contest diri sndiri y menang...hurmmm kesian peserta lain msti rs tertipu jer...dunia oh dunia

    ReplyDelete
    Replies
    1. dunia akhir zman mcm2 akan jd kan..yup akak..dila pun mcm xnk percaya je..tp dh nyata dia tipu..mcm2 ada org zman skrg..tkut=_=

      Delete
  2. peringatan yg berguna dila ! keep it up ! Cewwaaahh :DD

    Hee. tuh la kan. takot dgn dunia sekarang nie. mnx d jauhkan la dgn semua tuh. Amin...

    Ada jugak terbaca pasal blogger yg tipu tuh. x psal2 kena boikot. Adeeyyy =,="

    ReplyDelete
    Replies
    1. cewah!omputih gitu..hhehe...:D
      amin2..tu la..rmai dh g tegur kt shoutbox dia..huhu

      Delete
  3. btl tu dilla..skrg ni bila jln sorang kena lebih berhati2.. takut pun ada juga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahah kan..nampaknye kna bawak pemedih mata..sembur je cpt2..hehe..

      Delete
  4. eh..ade ke yg bt contest dan menang sendiri?ish3...

    ReplyDelete
  5. ada ke blogger cmtu dear?pelikkan.first time ayu dgr ni..hehe

    ReplyDelete
  6. riuh ehhh pasal contest menang sendiri tu. huhu. sendiri cari pasal, sendiri tanggung. ;)

    ReplyDelete
  7. buleh wat contest camtu noh.. alahai..
    p/s: tataupun tentang hal itu.. hoho

    ReplyDelete
  8. Dunia putar alam. Gejala sosial mmg merata, gejala jenayah pown ada dimana2, hati2 je yea. Ni hb gejala siber...menang sndiri? Kwang kwang

    ReplyDelete
  9. betul la dila.. ckj pun risau + takut sgt sekrang ni kalau nak kuar sorang2.. huhu..


    ea ada ke blogger buat macam tu? ckj baru tau ni... apa la.. tak patut tau..

    ReplyDelete
  10. hmmmm...dunia skang memang menakutkan.

    ReplyDelete
  11. macam2 skrg ni.tgk la pencerobohan di lahad datu.. takut je

    * nantikan sirap bandung cincau special utk dila ye :)

    ReplyDelete

~ dAh hAbis bAca daH??tiNggaLkaN koMen ye...TQ;)