~ selamat tinggal kawan! semoga jumpa lagi..~




esok 31 mei 2012..berangkatnya kawan2 dila ke mekah untuk menunaikan umrah..dua orang kawan rapat kat sini yang dah berkahwin pergi meninggalkanku cuti di sini sementara mereka di sana..waa!jelous!huhu
 
sekarang dah start cuti pelajar2 jordan...ramai yang balik Malaysia dan akan datang balik bulan 9 ( yang tak ambik soifi bln8 ni..lambat habis lagi)...ramai jugak yang pergi menunaikan umrah bagi yang ambik soifi..( habis bln8 ni like my hubby)...wah!semua seronok2..balik malaysia seronok boleh makan apa yang ada kat sana n jumpa family tercinta...yang g mekah lagi seronok menunaikan umrah berjumpa rumah Allah dan berdoa kat sana...me?? kenapa tak ikut g umrah sekali??

kitorang nak g..tapi tengah tunggu family cik abang n mak dila datang..bulan puasa nanti..diorang datang sini baru g ramai2 mekah..nak puasa kat sana,insyaAllah..doakan tercapai impian kitorang ye..teringin sangat2 nak g sana..amin2..;) sekarang orang cakap sana panas,..memang panas macam kat sini..bulan puasa laaaagiii panas..sabar2..demi tanah suci..

tahu tak,perjalanan dari sini ke mekah just g ngan bas..24 jam insyaAllah sampai..bas berhenti2 la jugak,,takde la straight 24 jam...huhu..dan tambang g balik tak sampai rm2000..makan sendiri2..kalau dari malaysia ke sini tiket ke sini dalam rm2000 lebih..dari jordan ke mekah naik bas tak sampai rm2000,jumlahnya just berapa..tak lebih rm5000..murah kan??kalau guna khidmat dari malaysia dengar2 rm7000 lebih..tak tahu la makin naik ke tak..sebab tu rebut peluang pelajar sini g mekah..bila lagi kan..dari malaysia esok2 memang kitorang kena simpan duit lama2 pulak..tapi haji susah..ada masalah kt pengurusan dia..eh!banyak cakap lak..terlebih cakap..hee...

**semoga selamat sampai kawan2ku ke sana..semoga selamat sampai dan selamat balik sini..doakan ku jua..dah bagi siap2 wasiat dila tadi ;) hehe..**


Salam Sayang...

12 comments:

  1. teringin nk g ke sana jugak;-)..moga2 nti ada rezeki kita plak kan ;-)

    ReplyDelete
  2. klu ada rezeki..sy pon bercita cita nak ke sana

    ReplyDelete
  3. sonoknya dila... dila sampai sana nanti, doakan kak is ngan family pulak dapat ke sana.. huuuu~ tinginnyer yaALLAH

    ReplyDelete
  4. kawan sy yg study dekat jordan pun balik malaysia cuti ni.. moga dila dpt pergi sana puasa nanti.. doakan sy jugak.. =)

    ReplyDelete
  5. amin.. niat baik, psti trcpai..:0

    ReplyDelete
  6. Insyaallah...ada rezeki akan sampau juga ke tanah suci :)

    ReplyDelete
  7. memang ada keinginan kesana...tapi rm belum mencukupi....harap ada kesempatan ke sana sebelum mata tertutup rapat selamanya..

    ReplyDelete
  8. wahhh beznyer..klau ad pluang nk pgi jgk blajar kt sane..hiihi.
    s0ifi tuu ape?
    em,kak dila dh abis blajar dh ke? :D

    ReplyDelete
  9. wah bestnyer... semoga dila dapat la buat umrah sama2 family ea... :)

    ReplyDelete
  10. moga kwn2 dila semua selamat sampai pergi n balik ^^
    Moga d permudahkan urusan. Seronok kan g umah Allah. Nak g jugak 1 ari nnt. InsyaAllah...

    Moga impian Dila tercapai. Amin... :)

    ReplyDelete
  11. seronoknya dapat buat umrah..

    ReplyDelete

~ dAh hAbis bAca daH??tiNggaLkaN koMen ye...TQ;)