~ Amman Jordan ~



Bismillahirrahmanirrahim....fuh!dah 2 3 hari tak on9...blog ni pun dah berhabuk den nengoknye...(padahal lappy berhabuk :P )...hehe...so sebelum masuk tajuk sebenar,saya nak minta maaf sangat2 ye buat follower blog ni..sorry sebab lambat follow korang balik....dan sorry sebab lambat masuk segmen yang korang tag..jap g saya join ye..memang tak sempat sebab 2 3 hari ni sibuk sangat2...nak buka laptop xdok masa... :) dan terima kasih banyak2 kepada abg ben ashari sebab tolong promote dan follow blog tak berapa famous ni..terkejut gak follower naik ramai dari biasa...dan blogger famous follow kite!!HEHE...kamsamida,syukran,thank you dan terima kasih tau... :D

ok..berbalik kepada tajuk...Amman Jordan...actually 2 3 hari ni sibuk sebab g belajar masak,dan g Amman...amman ni city kat Jordan ni..nak beli benda2 yang takde kat sni beli la kat Amman...bandar Jordan yang mengambil masa 2 jam perjalanan dari Mu'tah kampung yang saya tinggal ni...penat memang penat 2 jam g dan 2 jam balik..tapi best! lama dah xg..tapi sesak sebab hujung minggu..bukan sesak jalan,sesak kat bandar tu ngan orang2 arab..serabut jugak kalau ramai2 nih..just beberapa keping je sempat ambik gambar...sebab sibuk cari barang..hehe :)

~camni la bangunan2 kat Jordan..tak secantik Malaysia kita..hee..just petak2 dan takde warna..rumah2 pun camtu gak..kalu tengok boringnye tak colourful..oh Malaysia!miss u!
ni kat Balad amman...kebanyakan barang kat sini bundle..bundle2 pun banyak yang barang2 berjenama..jenis pakai 1x dah tak nak,..dan kalau nak cari jubah2 dan keychain kat sni la..pasar pun ada..dan kereta putih2 ni teksi diorang...ada warna kuning..tu lagi murah tambang...dan yang kagum kat jordan ni,jalan diorang takde lampu isyarat merah hijau kuning macam kita!..memang takde lampu langsung...bawak je kereta...mula2 cuak gak..tapi diorang bawak expert..takde excident macam malaysia...malaysia ada lampu pun excident!huhu


buku2 yang dibeli..buku kanak2 tapi best sebab ada bahasa arab diterjemah inggeris...nak belajar bahasa ni kena la buku kanak2..hehe
yang ni full bahasa arab..tapi mudah difahami..jom baca! :D
ni lak tengok orang arab silap mata..tengok jela..takde orang beli pun..hehe :D mak aih,hidung dia!macam shahrukh khan la tu..haha :P

pastu g citymall..ada carefour...


tu jela yang sempat ambik gambar....babai :D

jom blogwalking ! :D
Salam Sayang...

5 comments:

  1. macam best je,yg kat malaysia nak ke sane pulak rasenya :)

    ReplyDelete
  2. is pun dah lama xupdate blog n x bw.. huhuhu
    ni tengat nak jenguk dila... besnyer di sana (^___^)

    ReplyDelete
  3. bestnya kat jordan. :))

    Hope semuanya baek2 saja. ^^

    ReplyDelete
  4. jauhnya..kalau pergi balik dalam 4 jam tu..

    ReplyDelete
  5. tq dila share....tak dapat pergi,dapat tgk gambar pun ok..Jordan..

    ReplyDelete

~ dAh hAbis bAca daH??tiNggaLkaN koMen ye...TQ;)