~ menu berbuka dan sahur;)~


Assalamualaikum...hello!:) hari ni kawan2 blogger makan pe sahur tadi?makan pe pulak untuk berbuka nanti?mesti sedap kan..tambah2 ada pasar malam kat rumah tu..pilih je nak apa..macam dila dulu, pasar dekat rumah,tiap2 hari semangat g beli makanan berbuka..malas tul nak masak..hehe..kat bawah ni dila nak tunjuk menu2 yang dila masak baru2 ni...kitorang dah 3 hari puasa tau..masuk hari ni 4 hari..:) jadi jika tak tahu dah nak masak pe,jom cuba masakan ni..resepinya kat blog ni...http://sweetkicthen.blogspot.com/ ...ada yang dah dimasukkan resepi,ada yang tengah usaha masukkan..sape2 yang tengok tengah2 lapar tu ampun! tak terniat ye nak buat lapar..hihi..


kari ikan patin...


ayam masak sos tiram...


ayam minang....


ikan talapia goreng asam berlada...


kangkung goreng tiram ikan masin..ingat tak dila kata nak makan kangkung tapi takde jual kat sini?lepas 2 hari cakap tu terus kawan kata ada jual dah sikit kat kedai indon..kat bandar yang perjalanan 2 jam tu..indon tu bawak mai jual sini..tu pun nampak layu dah sikit..tapi tetap kirim kat kawan 1 ikat..mahal pulak tu..sikit sekali makan je..huhu..janji lepas dah teringin..hai,mengidam ke?hoho..


ikan talapia lagi..habiskan stok masak masam manis lak..


ni pun masak 2x sikit2...kangkung goreng belacan..1 hari masak 2 jenis kangkung..amboi!hihi


daging masak lada hitam...picture edit guna instagram..tu nampak kabur tu..


jemu nasi??jom masak bihun tomyam berbuka..:)


dan menu hari ni?? tadaaaa!!


puding roti pelangi..tak yah bakar atau kukus..sedap..walaupun comot..hihi



dan ayam panggang halia..gara2 akak sebut ayam panggang..huhu

setakat ni tu je dulu...ni pun tengah usaha tulis resepi yang tak tertulis lagi..memang slow saya ni... +_+


**saya cuba blogwalking dan komen slow2 ye..line pun slow...insyaAllah sampai la saya di rumah anda tu...tungguuuuu...:) dan yang tag segmen,nanti saya join..nasib segmen lambat expired..hihi...**

Salam Sayang...

19 comments:

  1. Ayooo, meleleh air liur tengok gambar tu ;p

    ReplyDelete
  2. amboi.. macam2 juadah ada ni...

    ReplyDelete
  3. waauu nampak sedapnyee ... tambah2 yg puding pelangi tuu ~

    :)

    ReplyDelete
  4. ikan tilapia goreng berlada . urghhhhhhhh . feveret tu ikan tilapia

    ReplyDelete
  5. semuanya nmpk sedap..hehe

    ReplyDelete
  6. lama tak mkn ikan talapia.. selalu goreng je terus ratah..ahhahah

    ReplyDelete
  7. paling menarik perhatian saya..kari ikan patin tu..hehe

    ReplyDelete
  8. rajin dila masak yer....nnt akak nak resepi puding roti tu,..hihihi..

    ReplyDelete
  9. tak pernah masak kari ikan patin..selalu masak tempoyak je la...:)

    ReplyDelete
  10. mak oiiiiiii. pandai masakkkkkk. nmpk sedap sume tu. tak baik tau. terliur ni.

    ReplyDelete
  11. semua nampak sedap2 jer dila...
    cuma ikan patin family sy tak boleh makan...

    ReplyDelete
  12. serius terliur tengokkk... sedapp

    ReplyDelete
  13. rajinnyer dila...
    kak is sedang menonton semua gambaq hidangan dila ni pada tengahari posa keempat (^___^)wah... tengok jam.. lambat lagi nak berbukak.. hehe (^___^)

    ReplyDelete
  14. tertarik ngan ikan patin masak kari.. bese orang wat gulai tempoyak je.. memang nampak sedap!

    ReplyDelete
  15. perghhh... meleleh lak air liur gua... jadi lapor la balik... ahakz...

    ReplyDelete
  16. amboi meriah sungguh menu berbuka n sahur dyla...sedap nampak hihi

    ReplyDelete
  17. wah.. semua sdap! kebanyakannya ckj tak pernah makan makanan tu.. huhu..

    ReplyDelete

~ dAh hAbis bAca daH??tiNggaLkaN koMen ye...TQ;)