Pemanggang ajaib!

Assalamualaikum..:-)

Akhirnyaaa...sampai jugak pemanggang ajaib yang dila beli on9 nih..ni kes terliur kawan2 blogger yang duk tayang pemanggang mereka beserta masakan dari pemanggang tuh..jelous i tau! Hihi..

Soo..hari ni sampai pemanggang,hari ni jugak test guna..semangat gitu! Semangat nih nak try bakar ikan..wat bakar kunyit biasa je..malas pulak nak masak berlada ke ape ke sebab makan sorang kan..suami keje..so simple jela wat..yang penting nak tahu camna guna benda nih..


Dalam 20 minit siap bakar ikan! Tinggal je atas dapur sambil mulut menyanyi dan basuh pinggan! Hihi..terbalik2 kan pemanggang dan masak! Yei! Jimat i punya minyak tau sebab xguna minyak..ni x,nak goreng ikan je kena guna minyak banyak..pastu takut mengercik pulak tu..serius dila fobia kena percikan minyak tau..takut2 gitu nak goreng..sekarang xnak guna minyak dah..baik untuk kesihatAn..wah :-D

Whatsupp suami tersayang..tunjuk gambar ikan..u know apa dia cakap??
" laa..ingat letak ikan,pastu tutup..buka2 jadi la ikan asam pedas.baru ajaib..hahaha...hee" gelak jahat..apa la..tu ajaib lain la abAng..kalu betul ada,konfem mahal lagi tuh..boleh pulak buat lawak..hihi..tapi ada ker??ganas tul kalu ada :-D

Lepas ni berpantang boleh letak je ikan kering dalam tuh..sedap ooo ikan kering bakar..rindu nak makan..nanti berpantang ye..jom try guna ni! :-)







7 comments:

  1. wah jealousnya.. adoii sy takde lg pemanggang ni..hihik..ahah kan, dlm pantang bagus kalau ade pemanggang ni..encik suami pun blh bakarkan ikan nt jaga isteri dlm pantang.mudah jer..emm..mcm nak kena ada jgk jer sy ni satu..haha.. asyik duk tgk blogger2 tayang jer.makin buat jealous pulak sbb sy takde lagi.. (^_^)

    ReplyDelete
  2. Sebijik dengan yang dekat rumah.. selalu kalau bakar ikan sapu margerine jugak.. huhu.. tetap jugak nak menggemukkan diri.. haish..

    ReplyDelete
  3. mak saya pun ada gak pemanggang ajaib ni,memang macam-macam boleh buat,nak masak ke bakar ke.best.hehe.

    jom awak join contest dari saya,62 hadiah di tawarkan untk 16 pemenang.ngee~

    http://diarionlinenurul.blogspot.com/2013/04/contest-header-paling-meletop-2013-by.html

    ReplyDelete
  4. yess mmg best guna pemanggang ajaib dari ikan ni...kak wani haritu masak ikan cencaru sumbat..bakat guna pemanggang ni je..cepat n sedapp.. hehehe :)

    ReplyDelete
  5. Lama dah teringin nak beli..memang ajaib betol pemanggang nih

    ReplyDelete
  6. wah. dila dh ade pemanggang ajaib. sng la berpantang nnt. :)

    ReplyDelete
  7. tengok kakak guna cam best jer.. senang kan

    ReplyDelete

~ dAh hAbis bAca daH??tiNggaLkaN koMen ye...TQ;)