~ i'm sick =_=

Assalamualaikum...harap korang semua sihat..

Dila nak cite...kot2 ada ibu2 yang boleh membantu kan..kawan2 yang tak kawin pun kot2 pernah alami cmni...dila first time rasa camni..huhu...malu ke tak malu tetap nak cite..tapi rasanya xde laki pun baca blog ni...

Dila datang cik p lambat...6 hari..masa sebelum kawin tetap dan comel je datang...tak sakit...kalau sakit pun still dapat bergerak g kelas..2 bulan lepas kawin dia datang makin lambat..tapi beza 2 hari je..langsung tak sakit..2 bulan sebelum ni lak comel je datang tetap..dah normal balik...tapi bulan ni....lewat 6 hari..dan pada masa tu jugak sakitnya datang..

Semalam dila sakit...Tuhan je tahu sakit tu camne...sampai menangis dan terguling2..cik abang pun tak tahu nak watpe...dah la dia peksa...kesian dia...serius dila bagitau...ni sakit tak boleh digambarkan camne...seluruh tubuh sakit...kalau tak takkan sampai terguling kan..badan rasa seram sejuk..tulang belakang rasa nyilu dan berdenyut2...rasa nak patah tulang..perut...ok..bab perut yang dila risau..sakit sangat2...cuba tekan perut terasa jugak bengkak2 bawah pusat...berdenyut2..memang tak boleh bangun langsung...risau ada problem perut je..=_= tapi minta2 takde pape...tak reti la nak gitahu sakit camne aih...tak terkata...tak boleh bangun langsung...g tandas pun terbongkok macam nenek tua...muntah dan pening tak pyah nak cakap..sakit giler...dan bleeding yg terlalu banyak...mahgrib sampai malam 6 keping dah habis..huhu..

Hajat nak g klinik. .hari tu prnah pergi kat doktor yang scan orang hamil tu..dia cakap biasa la 6 bulan lepas kawin tak tetap..ok..dah normal balik..tapi kenapa jadi lagi?=_= dan dia tak leh detect pun apa ada dalam perut tu..just untuk pregnant je..klinik biasa xg lagi. .susahnya la aih kat sini...rasa nak terbang balik malaysia malam ni jugak cek..huhu

Korang pernah macam ni ke?share sikit...risau..sebelum kawin lain sikit ngan lepas kawin kerisauannya...huhu..betul la orang cakap..sebelum kawin cik p teratur xsemestinya lepas kawin pun camtu n senang dapat anak...Allah lagi tahu what will happen tomorrow...semoga Allah mengurangkan dosa dengan sakit ni... :(

Hari ni pun sakit jugak...

6 comments:

  1. hmmmm.. sy pulak mang jenis tak teratur.. yang bab sakit tuh penah lah sakit sungguh2.. tapi tak selalu lah..

    ReplyDelete
  2. moga tak ada apa2 yg buruk jd kat dila.....

    ingat dulu kak pernah sakit gitu...rupanya dah tumpah darah..seketul keluar cam daging...sakit sangat...

    kak pesan..dila cpt2 dapatkan rawatan..sbb kita tak tahu apa jadi kat dalam tuu....
    mmg di malaysia hospital terbaik..murah lagi...

    ReplyDelete
  3. Risau nye dengar. Pegi cek betul2.
    *Sabar kak, ade hikmah ni.Semoga akak kembali sihat.

    ReplyDelete
  4. emm mcm lebih kurang sama kes ngn kawan sy.dia sakit cmni gak sampai tak leh bangun..dan banyak keluar dr biasa. better pergi check tau..jgn lengah2kan..

    ReplyDelete
  5. penah jdi gitu...lewat 5 ari.. tup tup bile ade.. punye la sakitnyer... belambak2 lak die kua.. dila pg la cek dokte.. risau pulak... dokte mmg ade ckp sometimes lpas kawen cik p tu tak teratur.. coz baru nak serasi.. apepun better g check ye dear...

    ReplyDelete
  6. ada juga mmber yg cik p dia xpernah teratur..
    every month kena cucuk ubat tahan sakit..& terpaksa mc setiap bulan bila cik p menyerang..hihi
    walaupun dah kahwin & punya anak seorang...
    hati2..kna check up selalu..

    ReplyDelete

~ dAh hAbis bAca daH??tiNggaLkaN koMen ye...TQ;)