bila anakku diuji dengan kesakitan...



start hari jumaat 21/11/14 bulan lepas sampai la 29/12/14, anak dila diuji dengan sakit..pada masa tu Tuhan je tahu macam mana perasaan takut dan risau dila sebagai seorang ibu...setiap masa dup dap dup dap..kebetulan jumaat 21 haribulan tu suami xde kat malaysia, ulya malam tu dah start batuk muntah...ok lagi setakat muntah 2x pada waktu malam..tapi bila dila g rumah akak kat bangi, muntah ulya makin teruk..1 malam muntah dalam 5x..memang dila dan dia xleh tido..kesian dia nangis penat muntah..minum susu je muntah..makan pun dah xlalu..so dila bawak g jumpa doktor..doktor just bagi ubat batuk dan air garam je untuk muntah...hati dah xsedap..

hari isnin, suami dah balik pagi tu,dila terus ajak g hospital annur bangi..kat situ memang dah ada record kesihatan ulya..dila pun dah start ponteng kelas sebab xsanggup dah nak tunggu lama2..sampai je hospital, doktor risau sebab dila cakap ulya dah xaktif..lembek xnak main..maybe dah kurang air..cakap kat doktor xkena masuk air ke..doktor kataa kalau dah xaktif kena masukkan air dan antibiotik secepat mungkin la..takut bahaya nanti..doktor ambik darah kot ada masalah pape..memang jangkitan kuman kata doktor...kuman dah g perut,tu muntah cirit birit..so tunggu punya tunggu, petang esok baru ada bilik kosong untuk masuk...darah dah memang ambik..jarum melekat lagi kat ulya..kesian,mama dia bukan boleh tengok jarum..huhu..tapi ulya pandai..dia xsentuh sangat jarum..dia pun takut.hehe..doktor dah balut tangan leklok...



hari pertama masuk..xnak duk atas katil,terus nangis..





ada jarum la mama!


duk hospital mula2 kata 3 hari je masukkan air dan ubat..sekali 5 hari ! bosan campur penat semua ada..sapa xbosan duk hospital eh..ulya lagi la..setiap masa mengamuk bosan nak keluar..nak keluar camna aih kalau tengah masukkan air kat tangan..huhu..tapi tengahari dila suruh nurse buang jap..nak bawak ulya jalan kat hospital..



muka bangun tido...


 wat muka kesian nak keluar...huhu




lepas suntik ubat terus tido..



hospital ni bagus...layanan nurse dan doktor baik..ulya tengok je nurse datang nak cek,terus baring sendiri..amboi,ngan nurse bukan main baik je..ngan mama papa nak suruh baring tu punyalah payah...hehe...ulya kena makan ubat banyak..ambik darah,masuk air, pakai gas untuk cairkan kahak..sampai tangan lebam akibat jarum tu..kali terakhir ambik darah lagi tangan kiri lak kena..dua tangan kena cucuk tuu...eeee seram!



 sedapnya coco crunch! dah selera makan masa ni...


 menu dia boleh pilih tau..sume sedap..good! nasi usa, nasi ayam,nasi goreng kerabu sume ada!




ulya tido malam2..mama sibuk buat assignment..huhu..(lap air mata) 


hospital ni dila guna insurans dan panel syarikat suami..dia dah daftarkan lama dah insurans..prudential takaful..good servis..cepat je prosesnya..xyah bayar dia cover...bayangkan 5 hari duk sana..bayangkan berapa harga dia??huuu..xnak bagitahu la..nasib ada panel syarikat dan insurans bayarkan..kalau x...nak ambik duit mana ler..huhu



from prudential takaful mai melawat...thank you...good service! dapat hamper dan diaries 2015..


ok la..ulya dah sihat..dah makin aktif...superaktif bebenor budak tuu..hehe..doakan semoga dia cepat sentiasa sihat ye...mama pulak yang pening xsihat...i need rest more n more...but...assignment banyaknya kena hantar minggu ni!!!huhu


mama...dah boleh balik!!!hihi






Salam Sayang...

2 comments:

  1. alahai siannya.. dah sembuh ye
    smga ulya sentiasa dibawah lindungaNya aamiin

    ReplyDelete
  2. kesiannya..
    moga dh baik2 sekarang ni..
    msih belajar ye..
    mesti sgt mencabar,,
    saya doakan kejayaan awk dlm pelajaran ..

    ReplyDelete

~ dAh hAbis bAca daH??tiNggaLkaN koMen ye...TQ;)