first time!

assalamualaikum ;)

fuh! first time dari ipoh ke kuala lumpur drive keta! biasanya xberani bawak pun,harap kat cik suami je..tapi disebabkan dia xberapa sihat,selsema demam,kena la bini dia ni beranikan diri bawak keta..anak? tengah syok tido xsedar mama dia drive.haha..kalqu citer kat family ni mesti diorang cakap, yeke?? :-P

sebenarnya kami dari taiping..rumah mertua kat taiping..saja balik hujung minggu.lagipun suami nak tolong mak kemaskan barang sikit sebab umi baru dapat pindah kerja ke taiping..so tengahari tadi g kenduri kat ipoh,terus nak balik nilai..

konon nak bawak keta slow la 80 km/h je  lajunya..tapi bila bosan eh ngantuk bawak slow kat highway,terus beranikan bawak laju sampai 140 km/h..haha..kat highway jalan luas ok la..keta banyak tapi x sebanyak kuala lumpur..dari ipoh kul4.30 petang,sampai kl kul5.30..sejam bawak..laju giler sampai gegar keta.haha..tapi xleh lawan suami lagi.dia bawak 160 km/h..huhu..selalu membebel bini dia bila dia bawak laju.bila diri sendiri bawak laju wat derk je! hehe

so sampai kl berhenti solat terus suruh dia bawak pulak.xberani eh bawak kat kl .banyak keta woo..sesak ler kalau hujung minggu..nilai jauh lagi dalam 40 minit..

selamat bekerja semula la kawan2..dah2 la cuti hujung minggu.hehe...bye! assalamualaikum;)